09 Ağustos 2017 09:39

İhraç edildiği üniversiteye öğrenci olarak döndü

KHK ile Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden ihraç edilen Akademisyen Cenk Yiğiter, sınavda Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesini kazandı.

Paylaş

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde öğretim görevlisiyken OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile ihraç edilen KESK üyesi Akademisyen Cenk Yiğiter, ihraçtan sonra okulun bahçe kapısından dahi içeri alınmamış ve ihraç edilen 73 akademisyen arkadaşıyla yaptığı “Büyük Buluşma” eyleminde okulda polislerce darp edilmişti. Bunun üzerine Yiğiter, sınavlara girerek, akademisyen olarak atıldığı Ankara Üniversitesine öğrenci olarak girmeye hak kazandı.

‘DÖNECEĞİM OKUL ASLINDA BİR ENKAZ’

Dün açıklanan üniversite yerleştirme sonuçlarına göre Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünü kazandığını duyuran Yiğiter, “Öğrenci olarak gireceğim okul maalesef kovulduğum okul değil, pek çok hocamız ihraç edildi bu yüzden döneceğim okul aslında bir enkaz. Bu yüzden buruk bir mutluluk var” diye konuştu.

‘MÜCADELE EDECEĞİZ’

Öğrenci olarak ihraç edilen hocalarını bekleyeceğini ifade eden Yiğiter, “Öğrenci arkadaşlarımız ile birlikte hocalarımızın dönme sürecini hızlandırmak için orada da bir mücadele yürüteceğiz. Hocalarımızın okulumuza tekrar dönmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi. İhraç edildiği için sivil ölüme mahkum edildiğini söyleyen Yiğiter, bu yüzden yoğun bir çalışma temposu içinde olduğunu ancak şartlar el verdiği ölçüde okula devam edeceğini dile getirdi.

‘RADYASYON, İNOVASYON VE İBİŞ’

Özellikle sinema derslerine katılmak istediğini söyleyen Yiğiter “Sinema derslerine katılmak istiyorum çünkü ilk hedefim bir belgesel çekmek” diye konuştu. 

Çekeceği belgeselin konusunun da Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’in olacağını söyleyen Yiğiter şöyle konuştu: “İlk hedefim Rektör İbiş ile ilgili bir belgesel çekmek olacak. Rektörlerin siyaset yapması yasaktır ancak İbiş, AKP’nin siyaset akademisinde ders vermişti, verdiği dersin adı ‘Radyasyon, İnovasyon ve İnsan’ idi. Bende onun verdiği bu derse gönderme olarak belgeselimin adını ‘Radyasyon İnovasyon ve İbiş’ koyacağım. Hatta bu bir ödev de olabilir, ödevi yapmak için kendisi ile de görüşme yapabilirim.” (DİHABER)

{{314045}} 

ÖNCEKİ HABER

STG: Hamza Yalçın derhal serbest bırakılmalı

SONRAKİ HABER

Arap coğrafyasında emek gündemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...