09 Ağustos 2017 09:11

Adalet ve demokrasi ısrarı sürüyor

Ayvalık'ta düzenlenen ‘Adalet ve demokrasi nasıl yok oldu' paneline CHP Milletvekili Şenal Sarıhan ve EMEP MYK Üyesi Levent Tüzel katıldı.

Paylaş

C.Saffet YILMAZ
Balıkesir

 
Ayvalık Demokrasi Platformunun düzenlediği ‘Adalet ve demokrasi nasıl yok oldu’ konulu panele CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ile EMEP MYK Üyesi Levent Tüzel konuşmacı olarak katıldı. Sarıhan, Çanakkale’de yapacakları Adalet Kurultayı ile adalet arayışının sürekliliğine dikkat çekti. Tüzel ise OHAL hukuku ile demokrasinin kırıntısının bile yok edildiğini söylerken, Adalet Kurultayına tüm yerellerde katılım için çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Panelde konuşan Levent Tüzel şunları söyledi:  Bizim gibi demokrasiden nasibini almamış ülkelerde adaletten söz edilemez. 15 Temmuz örtülü darbe girişimi ve akabinde yürürlüğe sokulan OHAL hukuku ile var olan küçücük kırıntılar da, tüm yönetimsel güçlerin tek parti ve tek adamın eline geçmesi ile yok edilmeye çalışılıyor. Çıkartılan KHK’ler ile Meclis pasifize edilerek, sesi kısılmaya çalışılıyor. 1 Eylül Dünya Barış Günü, bir fırsat olarak değerlendirilmeli sokaklara, meydanlara adalet arayışı ile gidilmeli.

Şenal Sarıhan ise şunları söyledi: Adalet yürüyüşü kişisel bir girişim olarak başlamış olmasına karşın kitleler sahiplendi. Bu bir sürecin başlangıcıydı. Çanakkale’de yapılacak kurultay ile adalet arayışı sürekli kılınacak.

ÖNCEKİ HABER

Orkide Yağ kayyımı önce işten attı sonra dava açtı!

SONRAKİ HABER

STG: Hamza Yalçın derhal serbest bırakılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...