09 Ağustos 2017 04:13

Selvi: Seçimlerin 2019'da olacağı taahhüdüne inananlardanım

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, erken seçim tartışmalarını taşıdığı köşesinde 'Seçimlerin 2019 tarihinde olacağı taahhüdüne inananlardanım' dedi.

Paylaş

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP yöneticilerin Mart 2019’da yapılması tasarlanan seçimleri öne almak gibi bir planı olmadığını yazdı. Selvi "Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerin 2019 yılında yapılacağını açıkladı. Erdoğan her zaman seçimlerin zamanında yapılmasından yana oldu. Erdoğan, erken seçim için araştırma istedi. 2018 icraat yılı olarak ilan edildi. 180 günlük eylem planı ilan edilecek" ifadelerini kullandı.

Erken seçim tartışmalarını köşesine taşıyan Selvi, 2018 seçimlerine itiraz eden partililerin gerekçelerini şöyle sıraladı:

"1- Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerin 2019 yılında yapılacağını açıkladı. Erdoğan her zaman seçimlerin zamanında yapılmasından yana oldu. Referandumdan sonra yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında yerel seçimlerde AK Parti’nin oyunun düşük olduğu hatırlatılarak üç seçimin aynı tarihte yapılması teklif edildiğinde Erdoğan karşı çıkmıştı. Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde durumumuzu görür. Kasım ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminde tedbirimizi alırız demişti.

2-16 Nisan’da çıkan yüzde 51.4’lük evet oyu, erken seçime gidecek ölçüde güçlü bir desteği ifade etmiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yeni baraj yüzde 50 artı 1 diyor. Eğer referandumdan yüzde 55 ve üzerinde bir evet çıksaydı bu düşünülebilirdi.

3- 2018 icraat yılı olarak ilan edildi. 180 günlük eylem planı ilan edilecek. Başbakan yardımcısı Fikri Işık başkanlığında daha önce 23 ilde ilan edilen cazibe merkezleriyle ilgili yeni bir çalışma yapıldı. Başbakan tarafından açıklanacak. 2017-2018’de ekonomi başta olmak üzere yapılacak hizmetlerle  vatandaşın rahatlatılması gerekiyor."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 2018'de seçim isteyebileceğini belirten Selvi, kendi görüşünü “Erdoğan’ın seçimlerin 2019 tarihinde olacağı taahhüdüne inananlardanım. Ayrıca ne Türkiye 2002 Türkiye’si ne de Recep Tayyip Erdoğan, Bülent Ecevit ya da Mesut Yılmaz. Ama gördüğünüz gibi Bahçeli, AK Parti denklemine girmiş durumda." ifadeleriyle beyan etti." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kentsel dönüşümle artan inşaat kirpileri gün yüzüne çıkardı

SONRAKİ HABER

İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...