08 Ağustos 2017 19:00

AKKİM işçisiyle dayanışma büyüyor

Gıda-İş ile Cam Keramik-İş sendikaları Petrol-İş’te örgütlendikleri için işten atılan AKKİM Kimyasal Yapı işçilerini ziyaret etti.

Paylaş

DİSK’e bağlı Gıda-İş ile Cam Keramik-İş sendikaları Petrol-İş’te örgütlendikleri için işten atılan AKKİM Kimyasal Yapı işçilerini ziyaret etti. İstanbul Hadımköy’de bulunan fabrika önünde işçileri ziyaret eden sendika yöneticileri ve üyeleri işçilerle sohbet etti.

Burada konuşan DİSK/Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, “Üye olduğunuz sendika Türk-İş’e bağlı Petrol-İş biz ise DİSK’e bağlı sendikalarız. Bizim için hangi sendikanın örgütlendiği önemli değil. Bizim için önemli olan işçilerin mücadelesidir. Dolayısıyla biz sendika ve konfederasyon ayrımı yapmadan bütün direnişlere de grevlere de giderek gücümüz yettiğince dayanışma göstermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“Sermayenin bu kadar güçlü olduğu, iktidarın sermayeye bu kadar destek verdiği koşullarda sendikaların hiçbir ayrım gözetmeden  ortak hareket etmeleri gerekiyor” diyen Aslan şöyle devam etti: “Sermaye zaten güçlüydü ama son 15 yıldır daha da güçlü. Sermayenin güçlü olması iktidarlardan güç almasından kaynaklanıyor. Tüm bunlara rağmen maalesef konfederasyonlar birlikte hareket edemediler. Halen de o durumdayız.  En son kıdem tazminatı meselesinde bile 3 konfederasyon bir araya gelip de ortak bir tutum alalım noktasına gelemedik. Bu işçi sınıfı açısından, sendikal hareket açısından üzücü bir şey.”

Daha sonra söz alan Cam Keramik-İş Genel Başkanı Birol Sarıkaş da şöyle konuştu: “Şu anda size şunu vereceğiz, bunu vereceğiz vaadinde bulunuyorlar. Ancak siz sendikalaşma mücadelesine başladığınız güne kadar hiçbir şey vermediler. Size bugün sendikalı olduğunuz için bu rüşvetler teklif ediliyor. Bu direnişiniz bile kazanıma dönüştü. Ancak bunun kalıcı olabilmesi için bu mücadelenin başarılı olabilmesinden geçiyor. Burada elde edilecek başarı bütün havzayı etkileyecektir.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş'ta tarihi binanın duvarı restoran bahçesine düştü

SONRAKİ HABER

'FETÖ'den aranan Necmettin Girgin Ağrı'da yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa