08 Ağustos 2017 13:44

Erdoğan: Türkiye idol oldu dünya Türkiye’yi konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon’da yaptığı konuşmada Türkiye’nin dünyada idol olduğunu ve bütün dünyanın Türkiye’yi konuştuğunu savundu.

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşünü eleştirerek, “Şimdi sözde adalet yürüyüşü yapıyor. Çıkmış Alman dergisine beyanatta bulunuyor. Yazıklar olsun. Türkiye’de adalet yokmuş, özgürlük yokmuş. Ankara’dan çıktın İstanbul’a kadar yürüdün senin güvenliğini kim aldı? Sen o yolda yürürken o kadar vatandaşa zülüm ettin senin güvenliğini kim aldı? Bu hükümet aldı. Bu hükümet sana o imkânları verdi” dedi.

Geceyi memleketi Rize'nin Güneysu İlçesi Merkez Mahallesi'ndeki evinde geçiren Recep Tayyip Erdoğan, saat 14:00 sıralarında helikopterle geldiği Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'nde Beşikdağı'nda yapımı süren teleferik projesi çalışmalarını havadan inceledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile AKP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı'nın eşlik ettiği Erdoğan, Beşikdüzü Çakmak Camii Meydanı'nda halk oyunları gösterileri ile karşılandı. Beşikdüzü Belediye Başkanı AKP’li Orhan Bıçakçıoğlu'nun 'Paranın ne önemi var, arkamda reis var. Kasabanın şerifi' yazılı pankartının asıldı olduğu meydanda toplananların sevgi gösterisinde bulunduğu Erdoğan için geniş güvenlik önlemi alındı.

‘TÜRKİYE BİR İDOL OLMUŞ DURUMDA’

Konuşmasında Türkiye’nin dünyada artık bir idol olduğunu kaydeden Erdoğan “Günümüz kutlu olsun. Geleceğimizin aydınlık olsun. Ali Şükrü Bey’in mekânında sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldikleri sözünü tekrarlayan Erdoğan, "Hamdolsun 15 yıl geçti. 15 yıl içerisinde görevi aldığımız yerden bulunduğumuz yer çok farklı, artık dünya Türkiye’yi konuşuyor" diye konuştu. Konuşmasında gezi eşlemlerine değinen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Battı diyorlardı, bitti diyorlardı ama Türkiye’yi öyle aldık şimdi bu noktaya getirdik. Geziciler çıktı meydana dolaştılar zannettiler ki geziciler biz Türkiye’ye bitiririz. Arkasında emperyalist güçler var. Onları kullanıyorlar. 11-12 ağaç başka bir yere taşınıyor diye kıyamet koparttılar. 2 buçuk milyon ağaç diktik. Fidanları konuşmuyorum. Biz çevreciydik. Bu ağaçların yanında 2,5 milyarda fidan diktik. Şuanda Anadolu’nun yollarında bütün gördüğünüz fidanlar onlar hep bizim. Biz bu millete aşığız, dertlisiyiz. Aşık olan dertli olan bir şeyler yapar. Diğerleri yapamaz.”

‘ÖĞRETMENLERE İHTİYACIMIZ VAR’

Eğitime önem verdiklerini, üniversitesi olmayan il kalmadığını söyleyen Erdoğan, "270 bin derslik yaptık. Eğitimde en büyük desteği Milli Eğitime veriyoruz. Çünkü öğretmenlere ihtiyacımız var. Boş ders olmayacak dedik. O eski günleri sınıfımızda 75 öğrenci vardı öyle okuduk. Başbakanlığım döneminde bir karar aldım biz öğrenci sayısını 30’a indireceğiz dedim. Şimdi tüm Türkiye’de derslikler 30’a inmiş durumda. 20’ye düştüğü yerlerde var, daha da düşecek. Şuanda fakir fukara öğrencilere burs veriyoruz" dedi.

Sağlıktaki hizmetleri de anlatan Erdoğan, "Eğitimde bu adımları atarken sağlıkta şuanda Türkiye’nin dört bir yanında hastanelerimiz var. Şimdi bir taraftan şehir hastanelerine başlıyoruz. İnşallah Trabzon’un şehir hastanesi de yakında başlıyor. Artık Trabzon’un sağlıkta hastane diye bir sorunu kalmayacak. Çünkü laiki neyse onu yapıyoruz. Bunu yapmaya mecburuz" diye konuştu.
Kendilerinden önce ilaç bulunamadığını, hastaların köpeklerin çektiği kızaklarla taşındığı görüşünü savunan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık ambulans uçaklarımız var.  Paletli ambulanslar var. Modern bir ülkeye bu yakışır bizde onun için yapıyoruz. Bu bir görevdir. Yola çıkarken biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik. Hükümet ve devlet olarak ilaç Türkiye’de yok mu? Yurtdışından mı gelecek? onun bedelini biz devlet olarak öderiz. Çünkü vatandaşım ‘ilaç yok’ diye çile çekmesine biz göz yumamayız. Bunları bilin onun için hakkınızı arayın."

KILIÇDAROĞLU’NA ‘YAZIKLAR OLSUN’ DEDİ

Erdoğan CHP Genel Başkanı Kemal Kılaçdaroğlu’na yönelik şöyle konuştu:

“Bunlarda sosyal adalet, demokrasi diye bir şey yok. Sosyal adalet bizde var. Şimdi sözde adalet yürüyüşü yapıyor. Çıkmış Alman dergisine beyanatta bulunuyor. Yazıklar olsun. Türkiye’de adalet yokmuş, özgürlük yokmuş. Ankara’dan çıktın İstanbul’a kadar yürüdün senin güvenliğini kim aldı? Sen o yolda yürürken o kadar vatandaşa zülüm ettin senin güvenliğini kim aldı? Bu hükümet aldı. Bu hükümet sana o imkânları verdi. Hala sözde adalet derken senin İzmir Büyükşehir Belediyende grevler var. Orada işçiler adalet arıyor. Sen orayı bir hallet de ondan sonra adaleti konuşalım. Adalet duygusal değildir. Adalet hissi değildir. Adalet yürek, adalet sorumluluk ister. Bizde bununla bu yoldayız. FETÖ’cüyü, PKK ve DAEŞ’i korumak için eğer sözde adalet yürüyüşü yapıyorsan yazıklar olsun sana. Zaten yanında gezenlerde belliydi. ‘Hastayım’ diye yargı onları bıraktı. Hasta olan yürüyor nasıl oluyor bu iş. Bunları iyi tanıyalım.”

‘ALMANLAR  İSTİKAMETİ KAYBETTİ’

Türkiye’nin yurt dışında kredisinin gayet iyi olduğunu öne süren Erdoğan Almanya’ya yönelik de şöyle konuştu:

“Daha iyiye gidiyoruz. İstanbul’da şehir hastaneleri için de bir ihale yaptık. Japonlar bu ihaleye geldiler, katıldılar. Çok ilginçtir 1,5 milyar dolar buraya kredi temini oldu. 2 bin 500 yataklı dev hastane İstanbul’da yapılacak. Hani gelmiyorlardı? Bak nasıl geldi. Kardeşlerim ‘At binenin kılıç kuşananındır’ bunu böyle bilin. Türkiye’nin yurt dışında kredisi gayet iyi. Almanlar sallayıp duruyor onlar da yanlışlarını anlayacaklar ama iş işten geçmiş olacak. Çünkü biz Almanlara bir şey yapmadık. Almanlar son dönemde istikameti kaybettiler. Niye? Ekim ayında seçim var. O seçimlerden dolayı biri buraya çekiyor, diğeri o tarafa vuruyor. Nereye vurursanız vurun biz dümdüz gidiyoruz çünkü biz Türkiye’yiz.” (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Haber Bülteni - 8 Ağustos Salı

SONRAKİ HABER

Türkiye Kupası'nda grup maçları kalktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...