08 Ağustos 2017 12:57

Sanayi üretimi beklentinin altında kaldı

2017 yılı haziran ayında sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 0.4 azaldı.

Paylaş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayına ilişkin sanayi üretim endeksini açıkladı. Buna göre, 2017 yılı haziran ayında sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 0.4 azaldı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 1.2 artarken imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0.5 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0.6 azaldı.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2017 yılı haziran ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0.5 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 3.8 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2.5 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi grupları incelendiğinde, 2017 yılı haziran ayında bir önceki aya göre en fazla azalış yüzde 2.2 ile ara malında gerçekleşti.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2017 yılı haziran ayında bir önceki aya göre en fazla azalış yüzde 7.3 ile tütün ürünleri imalatında gerçekleşti. Bu azalışı, yüzde 5.6 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı ve yüzde 4.6 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatı takip etti.

2017 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretimi yüzde 1.7 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4.5 arttı. (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Devlet kararıyla 47 liraya 14 saat çalıştırılıyorlar!

SONRAKİ HABER

Perakende satış hacmi arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...