19 Temmuz 2012 09:55

Çalışma Bakanlığı neredesin?

TOGO Ayakkabı işçileri sendikalı olarak işe dönmek talebiyle topladıkları 12 bin imzayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sundular. Bakanlığa yürüyen işçiler, bakan Faruk Çelik’e “Neredesin?” diye seslendi.Deri-İş Sendikası’na üye olan ve yetki tespiti için Çalışma Bak

Çalışma Bakanlığı neredesin?
Paylaş

Deri-İş Sendikası’na üye olan ve yetki tespiti için Çalışma Bakanlığına başvurmalarının ardından işten atılan 35 işçi, sendikalı olarak işbaşı yapma talebiyle Ankara’da yoğun bir imza kampanyası yürütmüşlerdi. İşçiler, topladıkları 12 bin imzayı bugün fabrika önünden yaptıkları yürüyüşün ardından Çalışma Bakanlığı’na ilettiler.

“Sendika suç değil, anayasal hakkımız”, “İş, ekmek, özgürlük” sloganlarıyla Eskişehir Yolu boyunca yürüyen işçilere, Dikili Gençlik Buluşmasına Ankara’dan katılan gençler de destek verdi.

Bakanlık önüne gelen işçiler burada, TOGO Ayakkabı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda işyerinde yetki tespiti yapılmamasına tepki gösterdiler. İşçiler sık sık, “Yetkiyi durdurma, işçiyi kırdırma” sloganı attılar.

Bakanlık önünde işçileri aralarında Türk-İş Ankara İl Temsilcisi Eyyüp Koparan, Petrol-İş Ankara Şube, Tek Gıda-İş Bölge Temsilciliği, Tez Koop-İş 1,2 ve 4 Nolu Şube, Yol-İş 3 Nolu Şube, GMİS Bölge Şubesi, Belediye-İş EGO Şube, TÜMTİS Ankara Şubesi, KESK Ankara Şubeler Platformu, Emek Partisi yöneticileri ve BES Merkez Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı.

Burada konuşan Deri-İş Genel Teşkilat Sekreteri Hasan Ulaşan, Bakanlığa 3 km. uzaklıktaki bir işyerinde işçilerin sendikalı olduğu için işten atıldığına dikkat çekti. AKP Hükümetinin “örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırdık, bir değil iki sendikaya üye olabilirsiniz” açıklamalarının gerçeği yansıtmadığının TOGO’da bir kez daha görüldüğünü kaydeden Ulaşan, “İnsanlar sendikalı oldukları için kapı önüne konuyor. Hani nerede ileri demokrasi?​” diye konuştu.

Türk-İş İl Temsilcisi Eyyüp Koparan da, Koparan, Bakanlığa geciktirilen yetki tespitlerinin bir an önce açıklanması için çağrı yaptı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Özcan Kesgeç mezarı başında anıldı

SONRAKİ HABER

Kobani'nin yönetimi Kürtlerde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...