DHL direnişinin 23. gününde Türk-İş desteği

Türk-İş’e bağlı sendika şubeleri DHL Express işçilerinin, DHL Express Merkez Ofisi önünde 23 gündür sürdürdüğü direnişi ziyaret etti.

08 Ağustos 2017 12:35
Paylaş

Sendikalaştıkları için işten atılan DHL Express işçilerinin, DHL Express Merkez Ofisi önünde başlattıkları direnişi 23. Gününde Türk-İş’e bağlı sendika şubeleri ziyaret etti.Türk-İş İstanbul 1.Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, Tek-Gıda-İş İstanbul Avrupa Yakası şube Başkanı Turgay Koç, DERİTEKS Avrupa Yakası Temsilcisi Veysel Aslan ve Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir’in katıldığı eylemde atılan 9 işçinin işe geri alınması talep edildi. Türk-İş’e bağlı TÜMTİS Sendikasına üye olduğu için 9 işçi 23 gün önce işten atılmıştı.

 “İşçiyiz haklıyız kazanacağız”, “Atılan işçiler geri alınsın”, “DHL’ye sendika girecek başka yolu yok" sloganlarının atıldığı eylemde “Dilenerek değil, direnerek kazanacağız”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Birlik, mücadele, zafer” yazılı dövizler taşındı.

‘ASLA SENDİKAMIZDAN KURTULAMAYACAKSINIZ’

Burada TÜMTİS Genel Örgütlenme Sekreteri Muharrem Yıldırım konuştu. “Direnişimizin 23.gününde verdiğiniz destekten ötürü teşekkür ediyoruz. İki elimiz yakanızda asla sendikamızdan kurtulamayacaksınız" diyerek konuşmasına başlayan Yıldırım, DHL patronuna “İşçileri bölmeye çalışarak bu mücadeleyi engelleyemezsiniz” şeklinde seslendi.

“Dışarıdaki ve içerideki insanların ekmeğine kan doğramaktan vazgeçin. 

AVRUPALI DHL İŞÇİLERİ SENDİKALI ÇALIŞIYOR

Kanunların önünde duramazsınız, engelleyemezsiniz” diyen yıldırım Avrupa’da DHL bünyesinde çalışan işçilerin sendikalı olarak çalıştığını belirterek, “Burada işçileri sendikasız çalıştırıp kul köle haline getirmek istiyorlar. Asla emellerine ulaşamayacaklar. Biz dışarıdaki arkadaşlarımıza sahip çıkalım bu mücadeleyi kazanacağız. İşçiler işlerine dönmeden, işveren yetki itirazını geri çekmeden Toplu sözleşme imzalamadan bu mücadele bitmeyecek. Bize diz çöktürmelerine, boyun eğdirmelerine asla müsaade etmeyeceğiz” dedi. Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “Sendikamız hiçbir yerde işçiyi yarı yolda bırakmamış, işvereni sevindirecek herhangi bir davranışta asla bulunmamıştır. DHL’in patronu bizi lojistikten iyi biliyor 476 gün direndik. Orada da aynı şeyleri söylüyorlardı. ‘Attığımız işçileri almayız, sendika buraya giremez.’ Şimdi 3. toplu iş sözleşmesine hazırlanıyoruz. Bugün de aramızda o depolardan sizinle dayanışmaya gelen işçiler var.” Yıldırım, çalışmaya devam eden DHL işçilerine de “İçeride çalışan arkadaşlara sesleniyoruz. Yalnız olmadığımızı siz de görüyorsunuz. ITF ve ETF'ye bağlı sendikaların yüreği bizimle atıyor” sözleriyle seslendi. 

ATILAN İŞÇİLER GERİ ALINSIN, SENDİKA TANINDAN

Yıldırım, taleplerini şöyle açıkladı: “DHL Express’in çalışanların anayasal haklarına saygı göstermesi, işten çıkardığı 9 üyemizi geri alarak işbaşı yaptırması ve yetki tespitine itirazını geri çekerek toplusözleşme masasına oturması.” 

SERMAYENİZ OLABİLİR

Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Adnan Uyar ise, “Sizin sermayeniz olabilir ama bizim emeğimiz o işin içine girmezse siz de kazanamazsınız. Biz yasal haklarımızı kullanarak bu mücadeleyi sonuna kadar götüreceğiz” dedi.(İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Mimarlardan kendilerini hedef alan A Haber’e tepki

SONRAKİ HABER

İzmir Atatürk Lisesi öğrencilerinden TÜGVA'ya tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa