08 Ağustos 2017 12:04

Gözaltında işkence gören 36 köylünün tamamı serbest

Şemdinli'de gözaltında işkence gören 36 köylünün tamamı serbest bırakıldı.

Paylaş

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Altınsu (Şapatan) köyünde 2 gün önce işkence edilerek gözaltına alınan 36 köylüden kalan 16 kişi de savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye getirilen 16 kişi, gözaltı gerekçesi dahi belirtilmeden savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

Gözaltına alınan 36 kişiden 20'si daha önce serbest bırakılmıştı. 

Öte yandan, İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) ile Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) işkence gören köylüleri ve avukatlarını arayarak yapılan işkenceye ilişkin bilgi aldı.

HAKKARİ VALİLİĞİ: HABERLER TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI MAKSADI TAŞIMAKTADIR

Hakkari Valiliği, Şemdinli'nin Şapatan köyünde gözaltına alınan köylülere yapılan işkenceye ilişkin yaptığı açıklamada, "Şüpheli şahıslar hukuka uygun olarak gözaltına alınmışlar, ancak bu esnada güvenlik güçlerimize direnen şahıslar da yetkiler dahilinde zor kullanılarak derdest edilmişlerdir" dedi.

Hakkari Valiliği, Şemdinli'nin Şapatan köyünde, 6 Ağustos gecesi baskın düzenleyen polis ve askerlerin köylüleri işkenceden geçirdiği haberine ilişkin açıklama yaptı. dihaber'in yayınladığı fotoğraflarda vücutlarında işkence izleri bulunan köylülere ilişkin yaptığı açıklamada, "Şüpheli şahıslar hukuka uygun olarak gözaltına alınmışlar" ifadelerini kullandı. Açıklamada ayrıca "Vatandaşlarımıza işkence yaptığı yönündeki haberler tamamen asılsızdır ve terör örgütünün propagandasını yapma maksadını taşımaktadır.Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri kullanıldı.

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle: 

"Güvenlik güçlerimiz tarafından Şemdinli ilçesi Altınsu Mahallesinde 05.08.2017 günü icra edilen operasyon esnasında açılan ateş sonucu 1 polis memurumuz şehit olmuş, bunun üzerine ateşin geldiği değerlendirilen bölgelerde bulunan şüpheli şahıslar hukuka uygun olarak gözaltına alınmışlar, ancak bu esnada güvenlik güçlerimize direnen şahıslar da yetkiler dahilinde zor kullanılarak derdest edilmişlerdir. Daha sonra gözaltına alınırken darp edildikleri iddiası ile Savcılık Makamına müracaat eden 10 vatandaşımızın işlemleri devam etmekte olup, bunlar arasında kadın bulunmamaktadır. Ayrıca kusuru olan personel tespit edilirse haklarında gerekli idari tahkikat da yapılacaktır. Bunun dışında bazı haber ajanslarında ve sosyal medyada güvenlik güçlerinin vatandaşlarımıza işkence yaptığı yönündeki haberler tamamen asılsızdır ve terör örgütünün propagandasını yapma maksadını taşımaktadır.Kamuoyuna saygıyla duyurulur." (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Spil Milli Parkı'nın özgür sahipleri yılkı atları

SONRAKİ HABER

Ordu'da fındık işçilerinin minibüsü dereye uçtu: 18 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...