19 Temmuz 2012 09:49

Özcan Kesgeç mezarı başında anıldı

DİSK’e bağlı Sosyal-İş Genel Başkanlarından Özcan Kesgeç, ölümünün 5. yılında mezarı başında anıldı. Keskeç’in mezarı başında konuşan Sosyal-İş Genel Başkanı Metin Ebetürk, Sosyal-İş’in yükseliş döneminde Kesgeç’in büyük katkıları olduğunu vurguladı. Ebetürk, Kesge&cc

Özcan Kesgeç mezarı başında anıldı
Paylaş

DİSK’e bağlı Sosyal-İş Genel Başkanlarından Özcan Kesgeç, ölümünün 5. yılında mezarı başında anıldı. Keskeç’in mezarı başında konuşan Sosyal-İş Genel Başkanı Metin Ebetürk, Sosyal-İş’in yükseliş döneminde Kesgeç’in büyük katkıları olduğunu vurguladı. Ebetürk, Kesgeç’in 12 Eylül döneminde idamla yargılandığını, buna rağmen inançlarından taviz vermeyerek adeta darbecileri yargılayan bir savunma yaptığını belirtti.

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici de, “5 yıldır Özcan abimizin mezarı başında toplanarak, onun yarattığı güzelliklerden söz ediyoruz. Gerçekten de bedel ödemek pahasına büyük güzellikler yarattılar. 12 Eylül zindanlarında, her türlü bedeli göze alarak bu güzellikleri yarattılar” dedi.

Kesgeç’in eşi Emine Kesgeç de “Özcan kadın haklarını, insan hakları çerçevesinde ele alırdı. Birlikte gelişmeye ve değişmeye inanırdı. Bu nedenle sendikanın kadın üyelerini, sendika organlarında aktif görev almaya teşvik ederdi. O yalnız güçlü bir sendikacı değil, iyi bir eş, iyi bir baba ve iyi bir arkadaştı” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD ve İsrail, Esad’ı vurma planı yapıyor

SONRAKİ HABER

Çalışma Bakanlığı neredesin?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa