08 Ağustos 2017 10:45

CHP'li Zeynep Altıok: Hayvanları koruyacak yasa yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, hayvanlara yönelik şiddetin faillerinin küçük cezalarla serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Paylaş

CHP’nin İnsan ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok son günlerde hayvanların her türlü şiddete maruz kaldıklarına ve  ihmal, istismar edildiklerine dikkat çekti.

Altıok, yaptığı açıklamada arka arkaya basına yansıyan ve yakalanan faillerin idari para cezaları kesilerek serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun yeniden tartışmaya açılmış olduğunu kaydeden Altıok, hayvanları tam anlamıyla koruyacak bir yasanın olmadığını ifade etti. Mevcut yasaya göre sadece sahipli hayvanların mal sayıldığı için, öldürülmeleri halinde 'mala zarar verme' suçundan yargılanılacağını kaydeden Altıok, “Sahipli hayvanlar hala 'mal' kapsamında, sahipsizler ise 'mal' dahi değil. O yüzden hayvanlara yönelik her türlü şiddet cezasız kalıyor” diye konuştu.

Altıok,  5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik yapılmasına dair verdiği kanun teklifinin bir buçuk yıldır komisyonda beklediğini hatırlatarak, şu anki yasaya göre sahipsiz hayvanları öldürmenin 'Kabahatlar Kanunu'na göre yargılama getirdiğini söyledi. “Mevcut yasaya göre bir hayvanı öldürmenin, tecavüz etmenin cezası, kapalı alanda sigara içmeyle, gürültü yapmayla eşdeğer” diye konuşan Altıok,  hayvanlara karşı işlenen her türlü suçun da Türk Ceza Kanunu kapsamına alınmasını önerdiklerini belirtti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

41 hak savunucusu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Emekli-Sen: TİS masasında emeklilerin temsilcisi yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...