08 Ağustos 2017 10:29

Malezya Shangri-La işçileri, 13 yıllık mücadeleyle kazandı

Malezya'da Shangri-La şirketi işçileri, toplu sözleşme haklarını geri almak için 13 yıldır verdikleri mücadeleyi kazandı.

Paylaş

Shangri-La şirketine ait Rasa Sayang Resort ve Spa işletmesinde çalışan otel, bar ve restoran işçilerinden Malezya Yarımadası Ulusal Birliği (NUHBRW) isimli sendikanın üyeleri, 13 yıl süren mücadelenin ardından toplu sözleşme haklarını geri kazandı.

OTEL YENİLENİNCE TİS İPTAL EDİLDİ!

Aralık 2004’te Shangri-La Hotel, Penang eyaletindeki Rasa Sayang Resort’u yenileme nedeniyle kapatarak, Eylül 2006’da “Rasa Sayang Resort and Spa” adı ile açtı. Tüm eski işçiler otelde çalışmaya devam ettikleri halde, yönetim otelin ‘yeni’ bir işletme olduğu, bu nedenle ücret ve hakların mevcut toplu sözleşmeye göre düzenlenmeyeceğini duyurdu.

Bunun üzerine NUHBRW üyeleri, toplu sözleşmenin tek taraflı olarak feshine karşı protesto eylemleri başlattı ve davayı mahkemeye götürdü.
Mahkemenin işçilerin toplu pazarlık haklarını teyit eden bir karar açıklamasına karşın, Shangri-La şirketi, yeni istihdam şartlarını tek taraflı belirleyebilmek için pahalı bir hukuki savaş başlattı.

Sonunda, Federal Mahkeme, yerel mahkeme kararını onayarak, Shangri-La işçilerinin toplu sözleşme hakkının geri verilmesine ve 2006’daki şartlara geri dönülmesine karar verdi.

Türkiye'de de yatırımları olan Shangri-La, Beşiktaş sahilini halka kapatan proje olarak bilinen oteli inşa etmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Çağlayan Adliyesi polis ablukasında: 1 kadına gözaltı

SONRAKİ HABER

Alman vekillere NATO aracılığıyla Konya izni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...