08 Ağustos 2017 10:30

Çağlayan Adliyesi polis ablukasında: 1 kadına gözaltı

Gülseren Yoleri'nin de aralarında olduğu 41 kişinin çıkarılması beklenen İstanbul Adliyesi ablukaya alındı. 1 kadın gözaltına alındı.

Paylaş

İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri'nin de aralarında olduğu 41 kişinin çıkarılması beklenen İstanbul Adliyesi ablukaya alındı. Polis, adliye önünde bekleyenler, "Açıklama yapabilirsiniz ama kesinlikle Nuriye ve Semih'in adı söylenmeyecek" dedi. GBT kontrolü sırasında 1 kadın gözaltına alındı.

İstanbul Beşiktaş'ta 5 Ağustos'ta düzenlenen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışma eyleminde gözaltına alınan insan hakları savunucularının Çağlayan Adliyesi’ne getirilmesi bekleniyor. Aralarında İHD İstanbul Şube Başkanı Avukat Gülseren Yoleri'nin de olduğu 41 kişi adliye getirilmeden adliye çevresi polislerce ablukaya alındı. Basın açıklamalarının yapıldığı alan polis bariyerleriyle çevrilirken, girişte GBT kontrolü yapılıyor. Onlarca polisin yanı sıra TOMA ve akrep tipi zırhlı araçlar da adliyede konuşlandı. 

POLİS: NURİYE VE SEMİH'İN ADI SÖYLENMEYECEK 

Öte yandan polis, adliye önünde bekleyenlere, "Basın açıklaması yapabilirsiniz ama kesinlikle Nuriye ve Semih'in adı söylenmeyecek. Onlarla ilgili mahkeme kararı var ve isimler söylendiğinde direkt gözaltı yapacağız" demesi dikkat çekti.


İSTANBUL ADALET SARAYI ÖNÜNDE GÖZALTI
 

İstanbul Adalet Sarayı önünde üzerini aratmak istemeyen 1 kadın karga tulumba gözaltına alındı.

Polis GBT kontrolü yaparken, üzerinde sırt çantası bulunan kadın polis tarafından durduruldu.  

Polisin istemesi üzerine kadın kimliğini polise verdi. Ancak polisin üst araması yapmasını reddetti.  Bunun üzerine kadın çevik kuvvet polisleri tarafından karga tulumba gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadın polis aracına götürülürken slogan attı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Asgari ücretlinin satınalma gücü, 53 gıda maddesinde düştü’

SONRAKİ HABER

Malezya Shangri-La işçileri, 13 yıllık mücadeleyle kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...