08 Ağustos 2017 08:20

Irak-Suriye sınırında Haşdi Şabi'ye saldırı: 35 ölü

Irak-Suriye sınırında konuşlu Haşdi Şabi birliğine yönelik saldırıda en az 35 kişi öldü. Saldırıyı kimin gerçekleştirdiğine dair farklı iddialar var.

Paylaş

Irak-Suriye sınırında Haşdi Şabi güçlerine yönelik saldırı gerçekleştirildi. Sputnik'e konuşan Haşdi Şabi Komutanı Ali Haşim Huseyni, ABD bombardımanı sonucu 35 kişinin öldüğünü, 25 de yaralı olduğunu söyledi. ABD iddiayı reddetti. Başka bir iddiaya göre ise saldırıyı IŞİD gerçekleştirdi.

Sputnik'in haberine göre ABD savaş uçaklarının bu sabaha karşı 04.00 sularında Irak-Suriye sınırındaki Haşdi Şabi mevzilerini vurduğu belirtildi. Aralarında komutanların da bulunduğu 35 milis hayatını kaybetti, 25 kişi ise yaralandı.

SPUTNİK'E KONUŞAN KOMUTAN: ABD VURDU

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan Haşdi Şabi Komutanı Ali Haşim Huseyni şunları söyledi: "ABD uçakları Seyid Şuheda Ketibeleri'ni bombaladı. Yaralılar Irak'taki çeşitli hastanelerinde tedavi görüyorlar. Bazılarının durumu çok ağır. Vurulan yer Baac kentine 20 kilometre yakınlıkta ve tam Irak-Suriye sınırında yer alıyor. Kasti bir saldırı, şiddetle kınıyoruz."

'SALDIRIYI IŞİD GERÇEKLEŞTİRDİ'

ABD'nin öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon ise iddiaları reddetti ve bölgede herhangi bir hava saldırısı gerçekleştirilmediğini duyurdu. Bölgeyi yakından takip eden Gazeteci Elijah J. Magnier, IŞİD'in Cemavna'da Haşdi Şabi'ye karşı saldırı düzenlediğini, 40 kişinin öldüğünü 35 kişinin yaralandığını açıkladı. Topçu atışlarıyla birlikte intihar saldırısı gerçekleştirildiği belirtildi.

IŞİD, saldırıya dair fotoğraflar yayımladı. Fotoğraflarda yaşamını yitirenler ve esir alınanlar bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Dursun Özbek'ten 'Arda Turan' açıklaması

SONRAKİ HABER

Batman kayyımı newroz alanını imara açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...