19 Temmuz 2012 09:25

Avrupa’da THY işçileriyle dayanışma sürüyor

THY patronlarının işten atmalarına ve AKP Hükümetinin de havacılık hizmetlerini grev yasağı kapsamına alarak yanıt vermesine Avrupa’nın değişik ülkelerinden tepkiler artarak sürüyor.Almanya, Avusturya, Fransa, Hollanda ve İsviçre Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonları (DİDF) ve Londra’da örgütlü olan T&u

Avrupa’da THY işçileriyle dayanışma sürüyor
Paylaş

THY patronlarının işten atmalarına ve AKP Hükümetinin de havacılık hizmetlerini grev yasağı kapsamına alarak yanıt vermesine Avrupa’nın değişik ülkelerinden tepkiler artarak sürüyor.

Almanya, Avusturya, Fransa, Hollanda ve İsviçre Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonları (DİDF) ve Londra’da örgütlü olan Türk-Kürt Toplum Merkezi (DAY-MER) ve Avrupa Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF)’in THY’de çalışan emekçilerin mücadelesini destek eylemlerini artırdı. Geçtiğimiz gün ve haftalarda Avrupa’nın önemli kentlerinde düzenlenen farklı etkinliklere yenilerini ekledi.

14.07.2012 tarihinde başta Almanya’da Frankfurt, Nürnberg, Stuttgart, Hamburg, Hollanda’nın Amsterdam İsviçre’nin Bern, Avusturya Viyana ve İngiltere’de Londra olmak üzere birçok kentte aynı anda değişik etkinlikler düzenlenerek kampanyaya devam edildi. Toplu halde stand, miting organize edilerek, belli merkezlerde organize edilen değişik etkinliklere katılıp Türkçenin yanı sıra Almanca, İngilizce, Fransızca ve Hollandaca bildiriler dağıtıldı, imzalar toplandı. Etkinliklere oluşturulan yerel platformlarda yer alan çok sayıda sendika, kurum- kuruluş, dernek, parti temsilcisi ve davetli de katılıp konuşmalar yaparak destek verdiler. Yapılan açıklama ve konuşmalarda, örgütlü mücadele ve uluslar arası işçi dayanışmasının önemine vurgu yapıldı.

Frankfurt Havaalanı’nda THY işçileriyle dayanışma mitingi gerçekleştirildi. ATİF ve DİDF tarafından düzenlenen dayanışma mitinginde grev yasağı protesto edildi ve THY işçileriyle dayanışma çağrısı yapıldı Almanca, Türkçe ve İngilizce dövizler taşındı.

Avrupa çapında hazırlanan Türkçe ve Almanca ortak bildiri eylem boyunca megafonla okunurken, imzalar toplandı ve bildiriler yoğun bir şekilde dağıtıldı. THY, yolcuların valizlerini verecekleri gişeleri eylem nedeniyle son anda başka bir bölüme alındı. THY yöneticilerinin tüm girişimlerine rağmen THY yolcularına bildiriler ulaştırılarak yolculardan imza alındı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Alman Lisesi yönetimine öğrencilerinden sitem

SONRAKİ HABER

Kanser vakalarının nedeni içme suyu mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa