08 Ağustos 2017 04:34

Salih Müslim: ABD, Rakka sonrası Türkiye ile anlaşabilir

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Salih Müslim, Rakka operasyonu sonrasında ABD'nin Türkiye ile anlaşabileceğini söyledi.

Paylaş

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, ABD ile aralarında IŞİD sonrası dönem için herhangi bir anlaşma olmadığını söyledi. Müslim, ABD'nin Türkiye ile Rakka operasyonu sonrasında anlaşabileceğini de belirtti.

'ABD'NİN VARLIĞI GEÇİCİ'

Alman Haber Ajansı DPA'ya açıklamalarda bulunan Müslim, ABD'nin Rojava'daki varlığı ile ilgili olarak, "Şu an var olan Amerikalı merkezler geçici bir süre için buradalar. Amerikalılar savaştaki gerekli uzman ve danışmanlıkları gereği buradalar. IŞİD sonrası süreç için de herhangi bir anlaşma veya söz yoktur" dedi.

'KİM KİMİNLE ANLAŞIYOR ÖNEMLİ DEĞİL'

Sputnik'in yansıttığı habere göre Rakka operasyonu sonrasında ABD'nin kendi çıkarları için Türkiye ile anlaşbileceğini söyleyen Müslim, "Ama bunun için de tedbirlerimizi aldık. Federal Suriye için bizim açık projelerimiz var. Kim kiminle anlaşıyor, bizim için önemli değil. Her zaman da kendimizi koruyabiliriz" diye konuştu.

ABD ile siyasi hiçbir anlaşmalarının olmadığını belirten Müslim, sadece IŞİD ile mücadelede uluslararası koalisyon ile birlikte hareket ettiklerini söyledi.

'KÜRDİSTAN RÜYASI İÇİN ÇALIŞMIYORUZ'

Suriye'de hiçbir zaman bağımsız bir Kürt bölgesi için savaşmadıklarını ifade eden Müslim, şöyle konuştu: "Biz Suriye Kürdistanı rüyası için veya bağımsız bir Kürt bölgesi için çalışmıyoruz. SDG (Suriye Demokratik Güçleri) geniş bir yeri özgürleştirip Suriye'de ikinci bir güç olup bir çok başarı topladığında içerisinde sadece Kürt güçleri değil Arap, Süryani ve Türkmenler de vardı." (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Gazete Duvar 1 yaşında: 'Sözümüz baki... Çabamız sürecek...'

SONRAKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 8 Ağustos 2017 Salı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa