19 Temmuz 2012 09:06

Tahir Canan’a tahliye yok, 9 yıl indirim var

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 31 yılını cezaevinde geçiren  Tahir Canan hakkında kararını verdi. Karara göre müddetnamelerde son olarak 2025 yılı olarak belirlenen Tahir Canan’ın salıverilme tarihinde 9 yıl indirim yapıldı. Canan’ın daha dört yıl daha yatmasını getiren karara göre Canan 20 Mayıs 2016’da salıverilecek.Yargı

Tahir Canan’a tahliye yok, 9 yıl indirim var
Paylaş
İlknur Yılmaz


Yargıtay kararında, “Tahir Canan’ın örgüt üyeliğinden dolayı almış olduğu cezanın, ‘Topluma Kazandırma Yasası’ gereği tüm sonuçlarıyla birlikte ortada kaldırılmasından dolayı, ortada bu suç nedeniyle infaz edilecek bir mahkumiyet kararı bulunmadığından, örgüt üyeliğinden yattığı sürenin toplam cezasından mahsup edilmesine karar verilmiştir” denildi.

‘SEVİNELİM Mİ ÜZÜLELİM Mİ BİLEMEDİK’

Yargıtay’ın kararına  ilişkin görüşlerini açıklayan oğlu İlhan Canan, “sevinelim mi üzülelim mi bilmedik” dedi. Canan, uzun zamandır yürütülen “Tahir Canan’a Özgürlük Kampanyası” çerçevesinde yaşanan hukuki- idari hataları sürekli anlattıklarını, hukuk kanallarını sonuna kadar zorladıklarını söyledi. Bu çerçevede yakın zamanda Bandırma Cumhuriyet Savcılığı’na başvurular yaptıklarını belirten Canan, savcılığın konuyu Adalet Bakanlığı’na ilettiğini, Adalet Bakanlığı’nın ise başvuruyu Yargıtay’a gönderdiğini aktardı. Canan,  Yargıtay’ın da ‘Kanun Yararına Bozma Başvurusu’nu değerlendirerek, salıverilme tarihini yeniden belirleyerek, 2025 yerine 2016 olarak karar verdiğini ifade etti.

Bu karara göre, Tahir Canan’ın daha önce 2025 olarak belirlenen salıverilme tarihi 2016 Mayısına alındı. Bu kararın özü itibariyle Tahir Canan’ın maruz kaldığı hukuksuzlukları tamamen ortadan kaldırmadığını belirten İlhan Canan, “Beklentimiz tahliye edilmesi yönündeydi. Bu durumda mağduriyetimiz ortadan kalkmamıştır” dedi. Bununla birlikte bu kararın Tahir Canan hakkında yürütülen hukuki mücadelenin ne kadar haklı bir mücadele olduğunu gösterdiğini de aktaran İlhan Canan, “Babamızın salıverilmesi için yürüttüğümüz mücadelemizi, bırakılana kadar sürdüreceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BirGün çalışanlarından THY ziyareti

SONRAKİ HABER

Sıra kampı yerele taşımakta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...