07 Ağustos 2017 21:36

Arda Turan, hazırlık maçını yedek kulübesinden izledi

Barcelona, Chapecoense ile oynadığı hazırlık maçını 5-0 kazandı. Maç boyunca 11 oyuncu değişikliği yapılan Barcelona'da Arda Turan'a süre tanınmadı.

Paylaş

Barcelona, gelenekselleşen hazırlık maçı Joan Gamper Kupası'nda konuk ettiği Brezilya ekibi Chapecoense'yi 5-0 mağlup etti.

Yeni sezon öncesinde ilk kez Nou Camp Stadı'nda taraftarı karşısına çıkan Barcelona, 2016'nın kasım ayındaki uçak kazasında futbolcuları ve teknik heyetini kaybeden Chapecoense ile karşılaştı.

Alan Ruschel ve Helio Neto ile kazadan kurtulan ancak sağ bacağını kaybeden kaleci Jackson Follmann, maçın başlama düdüğü öncesi duygusal anlar yaşadı. Chapecoense kaptanı Ruschel, oyundan çıktığı 36. dakikada da gözyaşlarına hakim olamadı.

Sezon öncesi teknik direktörlüğe getirilen Ernesto Valverde'nin yönetimindeki Katalan ekibi, Deulofeu, Busquets, Messi, Luis Suarez ve Denis Suarez'in golleriyle sahadan 5-0 galip ayrıldı. Barcelona'nın gollerini 6. dakikada Deulofeu, 11. dakikada Busquets, 28. dakikada Lionel Messi, 55. dakikada ve 74. dakikada Luis Suarez kaydetti.

Karşılaşmada teknik direktör Erneesto Valverde, 11 oyuncu değişikliği yaparken Arda Turan'a forma şansı vermedi. Barcelona'da Arda Turan ve Douglas dışındaki tüm oyuncular, Chapecoense maçında süre aldılar. Valverde'nin bu kararı, "Arda'yı önümüzdeki sezonun kadrosunda düşünmüyor" yorumlarına neden oldu.

Bolivya'nın Santa Cruz de la Sierra şehrinden Kolombiya'nın Medellin kentine hareket eden ve Brezilya Birinci Futbol Ligi ekiplerinden Chapecoense dahil 9'u mürettebat, 68'i yolcu 77 kişinin bulunduğu uçak, dağlık araziye düşmüş ve kazada 71 kişi hayatını kaybetmişti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Konya'da pompalı tüfekli saldırı: 1 yaralı

SONRAKİ HABER

Parfümeride korkutan patlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...