19 Temmuz 2012 09:01

BirGün çalışanlarından THY ziyareti

Türkiye Gazeteciler Sendikasına üye BirGün çalışanları, İstanbul Atatürk Havaalanında direnişte bulunan THY işçilerini ziyaret etti. Evrensel, Hayat Televizyonu ve Aydınlık Gazetesinin ardından TGS üyesi BirGün çalışanları da dün THY işçilerine destek verdi.Karşılıklı atılan sloganların ardından diren

BirGün çalışanlarından THY ziyareti
Paylaş

Evrensel, Hayat Televizyonu ve Aydınlık Gazetesinin ardından TGS üyesi BirGün çalışanları da dün THY işçilerine destek verdi.

Karşılıklı atılan sloganların ardından direniş alanında bulunan emekçilere hitaben bir konuşmada bulunan Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin şunları söyledi: “Öncelikle bize verdiğiniz destekten dolayı çok teşekkür ederim. Şunu burada belirtmek isterim ki, Hava-İş Sendikasının direnen THY emekçilerinden dava açmak için para istediği konusunda çıkartılan ve  bazı yayın kuruluşlarında da yayınlanan dedikoduların kesinlikle aslı astarı yoktur. Hava-İş, işten atılan üyelerinden tek kuruş para istememiştir, aksine onların maddi manevi her zaman yanında yer almıştır. Buna da her şart altında devam etmeye kararlıdır. Bu dedikoduları çıkartanlar, ‘biz işten atıldık, sendika kayıplarımız için bize 30 biner lira versin’ diyen Gökkuşağı Hareketinin yönlendirdiği 29 Mayıs Birliği oluşturan birkaç kişidir. Maksatlı olarak, sendikayı zor durumda bırakmak için yapılan açıklamalardır.”

Ayçin'den sonra konuşan, BirGün gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Aydın ise kuruluşundan bu yana emekçilerin yanında yer alan bir yayıncılık anlayışını benimseyen BirGün gazetesinin bundan sonra da bu yayıncılık anlayışı çerçevesinde direnen THY emekçilerine her türlü desteği vermeye devam edeceğini söyledi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi ise, AKP hükümetinin yandaş olmayan emek örgütlerine saldırısına ve sınıf dayanışmasının önemine dikkat çekti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Acımız dinmedi’

SONRAKİ HABER

Tahir Canan’a tahliye yok, 9 yıl indirim var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...