07 Ağustos 2017 18:12

Parçalı ay tutulması ilgiyle izlendi

Bu yılın en önemli doğa olaylarından sayılan kısmi Ay tutulması yurdun birçok yerinde ilgi ile izlendi.

Paylaş

Bu yılın en önemli doğa olaylarından sayılan kısmi Ay tutulması bugün gerçekleşti. Ülkemizden de izlenebilen kısmi Ay tutulması, Türkiye saati ile (TSİ) 20.23 sularında başladı. Tutulma ortasına 21.20 civarında ulaşırken TSİ 22.18’de sona erdi. Tutulma, Türkiye'nin her yerinden izlenebildi. Tutulma tüm yurtta ilgi le izlendi.

İSTANBUL

Kısmi Ay tutulması İstanbul'da ilgi çekici manzaralar oluşturdu. Yurttaşlar Galata Köprüsü üzerinden tutulmayı seyretti.


  •  

İZMİR

İzmir'de kısmi Ay tutulmasını izlemek isteyen bazı yurttaşlar evlerinin çatısına çıktı.

ÇANAKKALE

Çanakkale'de saat 21.00'den itibaren çıplak gözle izlenen ay tutulması Truva Atı önünde güzel bir görüntü oluşturdu. Tutulma sırasında Kordonboyu'nda çalan müzik bu anı daha da unutulmaz hale getirdi.

MUĞLA

Ay tutulması, Bodrum'da havanın açık olması nedeniyle saat 20.40'tan 22.10'a kadar rahatlıkla izlenebildi. Bodrumlular ay tutulmasını izlemek için evlerinin balkonlarına ve çatılarına çıktı. Bazı yurttaşlar ay tutulmasını cep telefonu kameraları ile görüntüledi.

Ay tutulmasını balkondan köpeği ile izleyen 50 yaşındaki Selin Özkan, "Bu tür doğa olayları her zaman olmuyor. Muhteşem bir doğa olayına tanıklık etmenin keyfini çıkardık" dedi.,

AY TUTULMASI NEDİR?

Ay, kendi yörüngesinde hareketine devam ederken, kimi zaman Dünya'nın gölgesine girer. Buna Ay tutulması denir. Ay tutulması, dolunay zamanında ve Ay'ın düğüm noktalarına yakın olması durumunda meydana gelir. Ay'ın, Dünya'nın gölgesine girmesi ile Güneş'ten aldığı parlaklığı kaybetmesi neticesinde görülür.

Dünya, Ay ve Güneş'in bazı değişik durumları kısmi Ay tutulmasını sağlar. Bu durumlarda Ay'ın üzerine Dünya'nın tam gölgesi değil, kısmi gölgesi düşer. Ay tutulması genellikle yılda iki kere gerçekleşir. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP’li Bilgen  ilk kez hakim  karşısına çıkacak

SONRAKİ HABER

Gökova Körfezi açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...