07 Ağustos 2017 14:25

El Cezire’den İsrail’e cevap: Aynı şekilde devam edeceğiz 

El Cezire, Kudüs'teki ofisini kapatma kararı alan İsrail'i kınayarak, Filistin haberlerine de aynı şekilde devam edileceğini açıkladı.

Paylaş

El Cezire, Kudüs'teki ofisini kapatma kararı alan İsrail'i kınayarak, suçlamaların gerçeği yansıtmadığını, Filistin haberlerine de aynı şekilde devam edileceğini açıkladı.

Katar merkezli El Cezire televizyonu Kudüs'teki ofisini kapatma kararı alan İsrail'i kınadı.

El Cezire televizyonunun internet sitesinde yayımlanan açıklamada, İsrail'in El Cezire 'nin Kudüs'teki ofisini kapatma kararı kınanarak, suçlamaların gerçeği yansıtmadığı, Filistin haberlerine de aynı şekilde devam edileceği belirtildi.

'DELİL GÖSTERİLMEDİ'

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Orta Doğu'daki tek demokratik devlet' olduğunu iddia eden bir devlet tarafından verilen bu kararı kınıyoruz. İsrail İletişim Bakanlığının göstermiş olduğu gerekçeler, yayınlarımızı durduran ve ofislerimizi kapatan bazı Arap ülkelerinin göstermiş olduğu garip ve ön yargılı gerekçeler ile aynıdır. Basın toplantısı düzenleyen bakan, kapatma gerekçesi olarak saydığı suçları ispatlayacak, taraflı veya profesyonel olmayan tek bir haberimizi bile kanıt olarak gösterememiştir."

Açıklamada ayrıca, El Cezire'nin işgal altındaki Filistin topraklarındaki haberleri ve olayları, ilgili uluslararası örgütlerin belirlediği ortak gazetecilik standartlarına uygun olarak, profesyonel ve tarafsız bir şekilde aktarmaya devam edeceği vurgulandı. (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Ailesi okutmayınca polise sığındı

SONRAKİ HABER

Engellilerin ücretsiz seyahat hakkı kayyıma takıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...