07 Ağustos 2017 14:11

'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka devletimiz yok'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Bizim Türkiye Cumhuriyeti Devletinden başka hiçbir devletimiz yoktur. Kim ne derse desin hepsi hikaye’ dedi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de İl Danışma Meclisi'nde konuştu. "Rabia" işareti yapan  Erdoğan,  "Bu dörtlü Ak Parti'nin manifestosudur. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bizim Türkiye Cumhuriyeti Devletinden başka hiçbir devletimiz yoktur. Kim ne derse desin hepsi hikaye. Ben size partimin genel başkanı ve cumhurbaşkanı olarak manifestomuzu söylüyorum. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bitti. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi çok daha güçlü hale getirmenin gayreti içerisindeyiz bunu başaracağız" diye konuştu.

‘METAL YORGUNLUĞUN EMARELERİNİ GÖRDÜĞÜMÜ ÇEŞİTLİ DEFA DİLE GETİRDİM’

AKP'nin bazı il teşkilatlarında "Metal yorgunluk" olduğunu söyleyen Erdoğan, "Mahalli idareler seçiminde çok iyi, bir sonuç almamız gerekiyor. 2019 Kasım'ındaki inşallah parlamento  ve başkanlık seçimini de çok daha güçlü  kılalım. Aksi takdirde aslında aralarında hiçbir ilişki olmasına rağmen milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için önümüze psikolojik bir bariyer çıkartılabilir. Asıl imtihanımız 2019 Kasım'ındaki seçimler olacak. Yüzde 50'nin üzerinde oy almanın ne kadar zor olduğunu 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde ve 16 Nisan halk oylamasında gördük. Bu tablo 2019 seçimlerine çok daha iyi hazırlanmamız gerektiğini gösteriyor. Hep söylüyorum teşkilatlarımızın bir kısmında metal yorgunluğun emarelerini gördüğümü çeşitli defa dile getirdim" diye konuştu.

‘YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞI VERDİĞİ DÖNEMDEYİZ. HİÇBİR GAFLETE, İHANETE TAHAMMÜL EDEMEYİZ’

Erdoğan, "Büyük kongre sürecimizi de fırsat bilerek teşkilatlılarımızda  kapsamlı bir değişim yapmak durumundayız. Genel Başkan olarak bu konuda kararlıyım. Milletimizin bizden beklentilerini karşılayabilecek donanıma ve dinamizme sahip arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Türkiye'nin adete yeni bir Kurtuluş Savaşı verdiği dönemdeyiz. Hiçbir gaflete, ihanete tahammül edemeyiz. İhanet edenleri görüyoruz. İhanet edenleri görüyoruz. Nerede şimdi Pensilvenya'da" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, "Hizmet edecek motivasyonu, gücü, heyecanı kalmamış  bencillik batağında çırpınan defolu kişilerle böyle zorlu bir mücadeleyi yürütemeyiz. Çalışan kim olursa kapımızı açacağız. Ak Parti teşkilatlarında görev alacak kişilerin, şu bakanın, bu milletvekilinin, filanca grubun, falanca yapının adamı değil, davanın ve milletin adamı olması şarttır. Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum; davası olmayan ve bulunduğu yerde milletimizin tamamını kucaklayamayan hiç kimse AK Parti'de yöneticilik yapamaz" açıklamasında bulundu. 

‘15 YIL ÖNCESİNİN, 20 YIL ÖNCESİNİN, 25 YIL ÖNCESİNİN SİYASET BARONLARININ TARZIYLA ...’ 

Erdoğan, "15 yıl öncesinin, 20 yıl öncesinin, 25 yıl öncesinin siyaset baronlarının tarzıyla Ak Parti'de etkinlik kurmaya kalkan herkes, karşısında bu kardeşinizi bulur. Bunu böyle bilin. Esasen bu şekilde Ak Parti'ye yapılan kötülük, tüm Türkiye'ye yapılmış bir kötülüktür. Ülkemizin bize ve bizim 15 yıldır yaptığımız hizmetleri 2023 hedeflerimizle taçlandırmamıza ihtiyacı var. Millet bizden bunu bekliyor. Vefa borcumuz olduğuna inanıyorum. İhanet etmedikten sonra onları kapıda bırakmayız yolculuğa devam edeceğiz" dedi. 

‘TERÖRİSTLERE BU ALMANYA YATAKLIK YAPIYOR.  4 BİN 500 TERÖRİST DOSYASI VERDİM SAYIN ŞANSÖLYEYE’ 

Erdoğan, "3 milyon vatandaşımız Almanya'da kötülük olarak ne gördünüz? Sadece teröristlere bu Almanya yataklık yapıyor. Yataklık yapıyor. 4 bin 500 terörist dosyası verdim kendilerine. Sayın Şansölyeye. Cevap aldığımız bir tane yok. Ama kendileri bir terörist olduğu zaman göz altı veya tutuklu bize verin. Sen bir gönder bakalım. Sendekini tam tescilli teröristleri bize göndermiyorsun. Bizden hemen bunu istiyorsun. Sende yargı var da Türkiye2de yok mu? Türkiye'de de var. Kusura bakma yargı kararını verir ona göre hareket ederiz. Öğrenecekler bazı şeyleri. Bize yönelik bu saldırıların hepsi de örtülü olduğu kimse kendi kimliği ve bayrağı ile cephede  yer almadığı için gerçekten çok ilginç bir mücadele yürütüyoruz. 'Tüfek icat oldu mertlik bozuldu'" ifadelerini kullandı. 

(FIRAT KALKANI) ‘EN KISA  SÜREDE YENİ ADIMLAR İLE BİNA EDİLMEYE ÇALIŞILAN BU DÜZENİN TAMAMINI YERLE BİR EDECEĞİZ’

Erdoğan, "15 Temmuz gecesi ölümü korkutmuş bir millete bunların yaptığı tehditlerin hiçbir işlemez. Terör örgütlerine topraklarımızda nefes aldıramaz hale getirecek diğer yandan da Suriye ve Irak'taki oyunları bozacağız. Hiç endişeniz olmasın Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı ile ilk adımını attığımız operasyonların bölgede oluşturulmak istenen yeni düzeni nasıl alt üst ettiğini biliyoruz. Şu anda 2 bin kilometrelik alanda biz otoriteyiz. En kısa  sürede yeni adımlar ile terör örgütleri üzerinden bina edilmeye çalışılan bu düzenin tamamını yerle bir edeceğiz. Irak'ta da yeni  terör bölgeleri ve oluşumların inşasına izin vermeyeceğiz. Ülkemizin ve milletimizin bekası meselesi bilinci ile her fedakârlığı göze alarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu. (DHA)
 

 

ÖNCEKİ HABER

Çanakkale Uluslararası Troia Festivali yarın başlıyor

SONRAKİ HABER

İç denetçilerin özlük hakları başka bahara

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...