07 Ağustos 2017 13:11

‘Suriyeli öğrenciler de istismar ediliyor’

Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede, Suriyeli öğrencilerin de istismar edildiğini söyledi. 

Paylaş

Suriyeli öğrencilerin tümden imam hatiplere yönlendirilmesini değerlendiren Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede, hükümetin politikaları sonucu Suriyeli öğrencilerin de istismar edildiğini söyledi. 

Türkiye’de sayıları bir milyona ulaşan Suriyeli öğrencilerin imam hatip okullarına yönlendirilmesi tartışmaları sürüyor. Uygulama kapsamında Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da geçtiğimiz günlerde Denizli’de bulunan 868 Suriyeli öğrencinin imam hatip okullarına yönlendirilmesi kapsamında “Türkiye’de Geçici Koruma Altında Bulunan Suriyeli Öğrencilere Yönelik Din Öğretimi Çalıştayı” gerçekleştirildi. Çalıştayda 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde sayıları bir milyona ulaşması tahmin edilen Suriyeli öğrencilerin özellikle imam hatip liselerine yönlendirilmesi için çalışmalar yapılması kararı alındı. 

Yapılan çalıştayı ve alınan kararı değerlendiren Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede, işleyişin normal olmadığını söyledi. Suriyeli öğrencilerin eğitimlerine devam etmesinin önemli olduğunun altını çizen Dede, öğrencilerin ve ailelerinin istekleri kapsamında öğrencilerin yönlendirilmesi ve eğitimlerinin sağlanması gerektiğini aktardı. Okulların ihtiyaçtan çok belli bir siyasi yapılanmanın amaçlarına göre açıldığını belirten Dede, Suriyeli öğrencilerin de aynı siyasi yapının amaçlarına alet edildiğini söyledi. Suriyeli öğrencilerin toptan imam hatiplere yönlendirilmesi ile imam hatip ihtiyacının arttığının lanse edilmek istendiğini belirten Dede, imam hatiplerdeki öğrenci açığının kapatılmak istendiğini söyledi. Uygulamanın Suriyelilerin Türkiye’de yaşadıkları, maruz kaldıkları uygulamalardan bağımsız olmadığını belirten Dede, Suriyelilerin çeşitli alanlarda istismar edilmesi gibi Suriyeli öğrencilerin de hükümetin eğitim politikalarında hayata geçirilmek istenen planlar için istismar edildiğini dile getirdi. (Denizli/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Maltepe Belediyesi Beşçeşmeler Kültür Festivali sürüyor

SONRAKİ HABER

Bek: Tek tip elbise tartışması tehlikeli bir oyun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...