07 Ağustos 2017 12:17

HDP'nin 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' Van’a taşınıyor

HDP'nin 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' yarından itibaren Van'a taşınıyor. HDP'li milletvekilleri nöbete katılım çağrısı yaptı.

Paylaş

'Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni yarın devralacak olan Van halkı, Musa Anter Barış Parkı’nda buluşacak. Nöbete katılacak HDP’li vekiller, “80 milyonun zulme uğramasına karşı nöbetteyiz” diyerek katılım çağrısı yaptı.

HDP tarafından Diyarbakır’da başlatılan, İstanbul’dan sonra Van’a taşınan Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne ilişkin partinin il örgütü binasında basın toplantısı düzenlendi.

‘TOPLUMSAL GÜÇ ADALETİ TECELLİ EDECEK’

Nöbet eylemine ilişkin bilgi veren Milletvekili Lezgin Botan, asıl darbenin OHAL’in ilan edildiği 20 Temmuz olduğunu belirterek, HDP’nin hükümetin antidemokratik politikalarına karşı mücadele ettiğini söyledi. Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin engellemelere rağmen toplumda büyük karşılık bulduğunu dile getiren Botan, “Toplumsal güç ayağa kalktığı sürece gerçek adaletin herkes için tecelli edeceğini biliyoruz” dedi.

MUSA ANTER PARKI’NDA YAPILACAK

Devraldıkları nöbet eyleminin saat 12.30’da Musa Anter Barış Parkı’nda yapılacak grup toplantısı ile sürdüreceklerini açıklayan Botan, “Milletvekillerimiz ve beraberindeki hak savunucuları Van’da bir araya gelecek. Halkımız ve siyasi parti temsilcileri saat 11.00’de heyeti karşılayacak. Vicdan sahibi herkesin nöbete katılacağını ve destek vereceğinin teyidini aldık. Tüm halklar nöbete destek vermeli” diyerek katılım çağrısında bulundu.

ÖZGÜR VE ADİL YARINLAR İÇİN

Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ise “Adaletsizlik hali ile ülkeyi yönetmek mümkün değildir. Mutlaka bir yere toslayacaktır. 115 yıldır aynı zihniyet ile yaşıyoruz. Bunun sürdürülebilmesi imkansızdır. Vicdan ve Adalet Nöbeti, özgür ve adil yarınların tetikleyici ve başlangıcıdır” diye konuştu.

Van’da bir hafta sürecek olan nöbete şu vekiller katılacak: Osman Baydemir, Nadir Yıldırım, Lezgin Botan, Bedia Özgökçe, Ali Atalan, Adem Geveri, Kadri Yıldırım, Nihat Akdoğan, Meral Danış Beştaş, Mehmet Emin Adıyaman, Mehmet Ali Aslan, Dilek Öcalan. (Van/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Şam yönetiminden Kürtlere seçim tehdidi

SONRAKİ HABER

Hak ve Adalet Platformu’ndan Karaman hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...