07 Ağustos 2017 12:08

Tutuklu hak savunucusu İlknur Üstün’den mesaj

Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan hak savunucularından İlknur Üstün Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ile mesaj iletti.

Paylaş

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan hak savunucularından İlknur Üstün’ü ziyaret etti. Üstün, Nazlıaka aracılığıyla “Kadınlar yoksul, yoksun olmasınlar; eğitim görsünler, tacize, tecavüze uğramasınlar istiyoruz. Biz bunları Meclis’te yasa yaparak, kamu idaresinde politika oluşturmaya çalışarak, belediyelerde kadın dayanışma merkezleri kurarak gerçekleştirmeye çalıştık. Eğer bu suçsa biz bu suçu hep birlikte işledik ve işliyoruz” mesajını iletti.

İstanbul Büyükada’da Temmuz ayının başlarında gözaltına alınan ve 13 gün sonra mahkemeye çıkarılan İlknur Üstün önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, ardından hakkında çıkarılan bir kararla tutuklanmıştı. Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka da  Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan hak savunucu İlknur Üstün'ü ziyaret etti. Ziyaret sonrasında İlknur Üstün, Nazlıaka aracılığıyla dışarıya şu mesajı iletti:

“Biz bugüne kadar kadınların özgürlüğü ve eşitliği için mücadele ettik. Bu mücadeleyi en demokratik zeminde ve şeffaf biçimde yaptık. Biz hep şiddetsiz bir dünya talep ettik. Bu talebimizi bundan sonra da seslendirmeye devam edeceğiz. Taleplerimiz o kadar açık ve o kadar haklı ki; kadınlar yoksul ve yoksun olmasınlar; eğitim görsünler, tacize, tecavüze uğramasınlar istiyoruz. Biz bunları Meclis’te yasa yaparak, kamu idaresinde politika oluşturmaya çalışarak, belediyelerde kadın dayanışma merkezleri kurarak gerçekleştirmeye çalıştık. Eğer bu suçsa biz bu suçu hep birlikte işledik ve işliyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yasama çalışmasında bulunanlar, kamu idaresinde bu çalışmalara destek verenler ve tüm çalışma yaptıklarımız da bu suça ortaktır o zaman.”

'KADIN DÜŞMANLIĞI'

Nazlıaka iseÜstün'ün tutuklanması hakkında değerlendirmede bulunarak, “Üstün'ü yıllardır tanırım. Yaşamını kadınların eşitlik mücadelesine adamış bir arkadaşımızdır. Kadınların ayrımcı politikalarla yok sayılmasına ve katledilmesine karşı sağlam duvardır.  İlknur bu mücadeleyi meşru ortamlarda vermiştir, hiçbir örgüt üyeliği bulunmamaktadır” dedi. Nazlıaka, Üstün'ün kadın mücadelesi açından önemine de değinerek, “Kadına yönelik şiddeti önleme amaçlı yasalarda onun çok emeği vardır. Bakan veya bu milletvekillerinden biri de çıkıp 'İlknur Üstün'ü serbest bırakın' demiyor ya, pes doğrusu! Demek ki iktidara pamuk ipliğiyle bağlılar ki ipin kopmasından çok korkuyorlar. Yargıyı kendi arka bahçesine çevirerek siyasi kararlara imza atan bu sistem de tıpkı diğer tiyatro yargılamalar gibi çökecektir. İlknur'un tutuklanması iktidarın kadın düşmanlığının açıkça ilanıdır” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

‘ABD, Kürdistan’da referanduma kesinlikle karşı’

SONRAKİ HABER

Şam yönetiminden Kürtlere seçim tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa