07 Ağustos 2017 11:37

Tanrıkulu Dilipak’ın sözlerini Meclis gündemine taşıdı

CHP’li Sezgin Tanrıkulu, Yeni Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak’ın, ‘Camilerde rüşvet pazarlıkları yapılıyor’sözlerini Başbakan Yıldırım’a sordu.

Paylaş

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım’a Yeni Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak’ın, ‘Camilerde rüşvet pazarlıkları yapılıyor’ sözlerini sordu.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması talebiyle sorduğu soru önergesinde “Yeni Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak’ın, ‘Camilerde rüşvet pazarlıkları yapılıyor’, AKP’nin “belediyeler üzerinden geldiğini ve belediyeler yüzünden iktidardan gidebileceği” "Şu alçak, hain, lanet olası rüşvetçilerden yakanızı bir an önce kurtarın nasıl kurtaracaksanız. Bunlar herkesi haraca bağlıyor. İhalelere hile karıştırıyorlar, imar işlerinde bu işler çok fazla. İli, ilçesi yok. Bu işe vakfı, camiyi de karıştırıyorlar. Cami avlusunda rüşvet pazarlığı yapıyor bu ahlaksızlar” ifadeleri ile yazısında mesaj vermiştir” diyerek şu soruları sordu 

* Yeni Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak'ın yazısında bahse konu olan, “Camilerde rüşvet pazarlıkları yapılıyor” iddiası doğru mudur?

* İddialar ile ilgili olarak inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?

* Yeni Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak'ın, “Camilerde rüşvet pazarlıkları yapılıyor” dediği göz önüne alındığında, bu rüşvet pazarlıklarını yapanlar kimlerdir ve bu rüşvet pazarlıkları için "Cami"leri kim ya da kimler seçmiştir?

* Yeni Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak'ın, AKP’nin “belediyeler üzerinden geldiğini ve belediyeler yüzünden iktidardan gidebileceği” "Şu alçak, hain, lanet olası rüşvetçilerden yakanızı bir an önce kurtarın nasıl kurtaracaksanız. Bunlar herkesi haraca bağlıyor. İhalelere hile karıştırıyorlar, imar işlerinde bu işler çok fazla. İli, ilçesi yok. Bu işe vakfı, camiyi de karıştırıyorlar. Cami avlusunda rüşvet pazarlığı yapıyor bu ahlaksızlar” ifadeleri göz önüne alındığında, herkesi haraca bağlayan, ihalelere hile, fesat karıştıran ve 'Cami Avlusunda' rüşvet pazarlığı yapanların ortaya çıkarılması ve haklarında gerekli yasal işlemlerin başlatılması için AKP Hükümeti ivedi talimat verecek midir?

* 2010 - 2017 yılları arasında yıllar bazında 7 Ağustos tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre toplam kaç kişi hakkında ihaleye, hile, fesat karıştırma gerekçeleri ile ilgili olarak ne tür işlemler yapılmıştır? 

* 2010 - 2017 yılları arasında yıllar bazında 7 Ağustos tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre toplam kaç kişi hakkında rüşvet alma - verme ve rüşvete ortak olma ile ilgili olarak ne tür işlemler yapılmıştır? (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Yarkadaş: AKP, Deli Dumrul'u bile geçti

SONRAKİ HABER

Muhalifsen pankart bile yasak değilsen bıçak bile serbest!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa