07 Ağustos 2017 11:07

Yüksekdağ ilk kez görüşçü hakkından faydalanacak!

HDP'nin cezaevindeki eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, tutuklandığı günden bu yana yakınları dışında ilk kez 3 görüşçü hakkından faydalanacak.

Paylaş

Hakkında verilen ceza kesinleşen HDP'nin cezaevindeki eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, tutuklandığı günden bu yana yakınları dışında ilk kez bu hafta 3 görüşçü hakkından faydalanabilecek. 

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) tutuklu bulunan eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, bugünden itibaren cezaevinde hükümlü sıfatıyla kalacak. Yüksekdağ hakkında 10 Ekim katliamı sonrası yapmış olduğu konuşmasından ötürü açılan davada "örgüt propagandası yaptığı" gerekçesiyle Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nce 1 yıl hapis cezası verilmişti. Yüksekdağ, cezasının onaylanmasıyla bugüne kadar tutuklu olarak kaldığı cezaevinde artık hükümlü sıfatıyla kalacak.

Böylelikle tutuklandığı günden bu yana yararlanamadığı birinci dereceden yakınları dışında 3 görüşçü hakkından da yararlanabileceği öğrenildi. Cuma günü gerçekleşmesi beklenen görüşte Yüksekdağ, ilk defa avukat ve yakınlarının dışındaki isimlerle görüşecek. Yüksekdağ'ın görüşçüsü olacak isimlerin de cezaevine bildirildiği öğrenildi. ESP Genel Başkanı Yardımcısı Sıtkı Güngör, HDP MYK üyesi Çilem Öz ve vekilliği düşürülmeden önce kendisine danışmanlık yapan Songül Akbay'ın görüş için bildirilen isimler olduğu öğrenildi. 

Öte yandan Yüksekdağ'ın hükümlü olmasıyla birlikte avukat görüşlerine de kısıtlama geldi. Bu kapsamda sadece üç avukatla gerçekleşecek görüşler mesai saatleri içerisinde yapılabilecek. (Ankara/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy Tiyatro Festivali başladı

SONRAKİ HABER

AKP’de 5 il başkanının istifası istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa