19 Temmuz 2012 06:54

İzmir’den Diyarbakır halkına selam

Diyarbakır’da 14 Temmuzda yapılmak istenen mitingde halka uygulanan polis şiddeti Halkların Demokratik Kongresi (HDK) tarafından protesto edildi. Diyarbakır halkının direnişinin selamlandığı eylemde, “Diren Amed yalnız değilsin” sloganları atıldı.Konak Pier önünde toplanan HDK üyeleri “Çatışma Değil Müzakere, Öl&uu

İzmir’den Diyarbakır halkına selam
Paylaş

Konak Pier önünde toplanan HDK üyeleri “Çatışma Değil Müzakere, Ölüm Değil Çözüm” pankartı ile Konak Meydanı’na yürüdü. Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin döviz ve sloganlarla protesto edildiği yürüyüşün ardından Merkez Bankası binası önünde toplanan kitleye Kürtçe seslenen Barış Annesi Medine Kaymaz, Diyarbakır’da yaşananın devlet terörü olduğunu belirterek, “Selam olsun Amed’e, selam olsun özgürlüğe tutkun bu halka” dedi.

HDK Yürütme Kurulu Üyesi Süleyman Eryılmaz tarafından okunan basın açıklamasında
ise AKP hükümetinin, devletin bütün yasakçı zihniyetini Kürtler üzerinde uygulamaya koyduğunu belirterek, Eryılmaz, Diyarbakır’da yüzde 65 oy alan bir siyasi partinin örgütlemek istediği mitingin yasaklanmasının ‘yasa dışı’ olduğunu dile getirdi. Eryılmaz, “İmralı’da bir yıldır sürmekte olan tecrit uygulaması ile her türlü diyalog ve müzakere yolunu kapatan AKP hükümeti, siyasi ve demokratik bir çözüm üretmemek için her fırsatı kullanıyor. İktidarın bu mitinge yaklaşımı da, tutumu ortaya koyuyor. Miting yasağı, demokratik ve barışçı çözüm istemeyen bir anlayışın ürünüdür” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ömer Süleyman öldü

SONRAKİ HABER

Deniz Feneri davasında takipsizlik kesinleşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...