06 Ağustos 2017 13:49

Emniyet’ten, Avustralya açıklaması

Emniyet, Avustralya’da IŞİD’e yönelik operasyonda ele geçirilen ve Türkiye’den gittiği iddia edilen patlayıcı maddelerle ilgili açıklama yaptı.

Paylaş

Emniyet Genel Müdürlüğü, Avustralya’da IŞİD’e yönelik operasyonda ele geçirilen ve Türkiye’den gittiği iddia edilen patlayıcı maddelerle ilgili olarak Avustralya ile karşılıklı çalışma başlatıldığını açıkladı.

Sydney’de 29 Temmuz’da IŞİD’e karşı yapılan ve operasyonlarında ‘bir uçağı kaçırma planı yaptıkları değerlendirilen şüphelilerden ele geçirilen patlayıcı yapımında kullanılan maddelerin Türkiye’den Avustralya’ya kargo uçağıyla gönderildiğinin iddia edildiği’ şeklinde yer alan haberlerle ilgili olarak açıklama yapma gereği duyulduğu belirtilen açıklamada şu ifadelerde ver verildi: “Haberin duyulması ile derhal Avustralyalı makamlarla irtibata geçilerek gönderim süreci üç ay önceye tekabül eden söz konusu patlayıcı maddelerin ülkemizden gönderilmiş olması ihtimaline dair net olmayan ve teyit edilemeyen hususların açıklığa kavuşturulması amacıyla karşılıklı çalışmalara başlanmıştır. Yürütülecek kapsamlı araştırma ile iddia olunan hususlara dair elde edilecek bilgiler kamuoyu ile bilahare paylaşılacaktır.” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Noel Baba Müzesi ilgi odağı

SONRAKİ HABER

'Gülmen ve Özakça yaşasın' diyen 43 kişiye işkence

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...