06 Ağustos 2017 13:36

'Kıyafetime karışma' diyen kadınlar Maçka'da buluştu

Maçka Parkı'nda bir araya gelen kadınlar, 'Kıyafetime karışma' dedi. Eylemde 'Müftülük işine bak, hayatıma karışma' sloganları atıldı.

Paylaş

Müftülüğe nikah yetkisi verecek olan yasa tasarısı ve kıyafet nedeniyle kadınların şiddete maruz bırakılmasına karşı kadınlar bugün saat 15.00'te Maçka Parkı'nda buluştu. Maçka Kadın Buluşması adı altında bir araya gelen kadınlar,  "Hak, hukuk, adalet,",  "Müftülük işine bak, hayatıma karışma", "Şortumu da giyerim başörtümü de takarım" şeklinde sloganlar attı. Erkeklerin de destek verdiği buluşmada, kadınlar hem sorunlarını konuştu, hem çimlere oturup piknik yaptı. Parkta bir ağacı dilek ağacına çeviren kadınlar, geleceğe yönelik temennilerini kağıtlara yazdı.

Dilek ağacına dileğini asan Melisa Ökergün, "Kimsenin kimsenin kıyafetine karışmadığı güzel bir dünya olsun" yazdım. Aklıma ilk bu geldiği için bunu yazdım. Herkesin özgürlüğü kendinedir. Kim ne isterse onu giyer kim ne isterse onu yapar" dedi.

'ŞORT DA GİYERİZ, UZUN ELBİSE DE'

Kadının giyeceği kıyafete hiçbir şekilde karışılmaması gerekçesiyle eyleme katıldığını belirten Zerrin Adısanoğlu, "Başımızı ister açarız, ister kapatırız. Şort da giyeriz istersek uzun elbise de giyeriz. Hiçkimsenin kıyafetine karışılmasını istemiyoruz" diye konuştu.

'HERKES İÇİN ÖZGÜRLÜK'

Elmas Kaygısız da "Ben bir kadınım ancak her şeyden önce bir insanım. İnsanca yaşayalım istiyorum. Özellikle politikacılar ellerini bizlerin üzerinden çeksin. Türbanlı kızlarımızın üniversiteye alınmamalarına da karşıydım.. Şimdi benim kızım, şortlu gezerken birinin ona müdahalesine de karşıyım. Yani herkes için özgürlük diyoruz. Biz kadınız, ne giyeceğimize kimse karar vermesin" şeklinde konuştu.

Eyleme 6 aylık oğlu Mert Ali ile gelen Serpil Sungur Tokel ise "Çocuğumun ileride kadınların kıymetini bilmesi onlara değer vermesi, kardeşlerinin, ablalarının, arkadaşlarının ayrımcılık içinde yaşamamaları için buraya geldik" ifadelerini kullandı. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Sur'da Alipaşa’nın yüzde 80’i yıkıldı

SONRAKİ HABER

Noel Baba Müzesi ilgi odağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...