06 Ağustos 2017 12:00

Yüksel Caddesi'nde 271. gün: Yine polis saldırısı

Yüksel Caddesi'nde 271 gündür devam eden "İşimizi geri istiyoruz" eylemine müdahale eden polis, eyleme katılanları darbederek yerlerde sürükledi

Paylaş


Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevi eylemi 151'inci gününde Sincan İnfaz Kampüs Hastanesi'nde devam ediyor. Hem Gülmen ve Özakça'ya destek olmak hem de ihraç edildikleri işlerine geri dönmek isteyen kamu emekçilerinin Yüksel Caddesi’nde 271’inci gününe giren "İşimizi geri istiyoruz" eylemine polisler bugün de müdahale etti.
 
İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyenlere polisin izin vermemesi üzerine Konur Sokak'ta toplandı. Üzerinde "Nuriye ve Semih'in açlık grevi 151'inci gününde. Nuriye ve Semih işe geri alınsın" yazılı olduğu pankartı açan eylemciler, “Nuriye ve Semih yalnız değildir", " Nuriye ve Semih onurumuzdur" sloganlarını attı.
 
Açılan pankartı yırtan polis, eylemcileri darbederek Meşrutiyet Caddesi'ne kadar sürükledi. Eylemcilerden biri polisin müdahalesine zil çalarak karşılık verdi. Polis, Meşrutiyet Caddesi'nde eylemini sonlandıran emekçilere, herhangi bir gerekçe göstermeden Konur Sokak'tan geçmelerine izin vermedi. (Ankara/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Gaz sızıntısı hayvanları öldürüyor

SONRAKİ HABER

Ankara'da seyir halindeki yolcu otobüsü yandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...