06 Ağustos 2017 11:32

Şemsi Denizer mezarı başında anıldı

Türk-İş Genel Sekreteri ve GMİS Genel Başkanıyken suikasta kurban giden Şemsi Denizer, ölümünün 18. yılında anıldı.

Paylaş

Türk-İş Genel Sekreterliği ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanlığı görevini sürdürürken 6 Ağustos 1999’da evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Şemsi Denizer, ölümünün 18’inci yılında mezarı başında anıldı.

Denizer'in, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Serdaroğlu köyündeki mezarı başında anma programı düzenlendi. Anmaya GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, sendika yöneticileri, işçiler ve köylülerin katıldı.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, 18 yıl önce evinin önüne kurulan bir pusuda katledilen Genel Başkan ve Türk-İş Genel Sekreteri Şemsi Denizer’in sadece Türkiye’de değil tüm dünyada sevgi ve saygıyla anılan bir sendika lideri olduğunu söyledi. Demirci, şöyle konuştu:

"Denizer, 1990 yılındaki büyük grevimizde maden işçilerine ve 4-8 Ocak 1991 tarihlerindeki Zonguldak- Ankara yürüyüşümüzde sayıları 150 bini bulan bölge halkına önderlik yapmış ve bu şanlı eylemi tek bir kişinin bile burnu kanamadan tarihe mal etmişti. Bu eylem, Türkiye ve dünyada emek ve demokrasi mücadelesinin altın sayfaları arasında yer almış ve günümüzdeki mücadeleye ışık tutmuştur. Böyle bir sendikada görev yapmanın haklı gururunu yaşayan bizler, onun yaktığı madenci fenerini söndürmedik, söndürmeyeceğiz.”

Anma törenine katılanlar, Denizer'in mezarına karanfil bıraktı. (ZONGULDAK)

ÖNCEKİ HABER

Game of Thrones'u HBO'nun ortağı şirket sızdırmış

SONRAKİ HABER

'İşçiler parasını isteyince dayak yedi' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...