06 Ağustos 2017 10:49

Kılıçdaroğlu: Asıl açıklamayı Erdoğan'dan bekliyorum

Kılıçdaroğlu, AKP'li Oğan'ın açıklamasına 'Asıl açıklamayı Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Genel Başkanı'ndan bekliyorum' diye cevap verdi.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) eski üyesi Ayhan Oğan'ın, “Biz yeni bir devlet kuruyoruz, kurucusu da Erdoğan'dır" sözlerinin sorulması üzerine "Asıl açıklamayı Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Genel Başkanı'ndan bekliyorum. Ona nasıl tepki verecek onu merak ediyorum" dedi.
 
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Antalya'da Konyaaltı Belediyesi'nin 20'nci Yaz Şenlikleri kapsamında düzenlediği Feslikan Yaylası'ndaki yağlı pehlivan güreşlerini izledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin AKP eski MKYK üyesi Ayhan Oğan'ın, "Biz yeni bir devlet kuruyoruz, kurucusu da Erdoğan'dır" açıklamasını sorması üzerine, "Asıl açıklamayı Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Genel Başkanı'ndan bekliyorum. Ona nasıl tepki verecek onu merak ediyorum" diye yanıt verdi. Kılıçdaroğlu gazetecilerin ısrarına rağmen başka soru almadı.
 
Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından bir süre güreşleri izledikten sonra şenlik alanından ayrıldı. (Antalya/DHA)

 

 


OĞAN AÇIKLAMA YAPTI 

Katıldığı televizyon programında “Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” sözleriyle tepki çeken AKP Eski AKP eski MKYK Üyesi ve Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. “16 Nisan itibarıyla artık yeni bir süreç başlamıştır. Bu, devletin yeniden teşkilatlanma, organize olma sürecidir, yeniden inşa sürecidir” ifadelerini kullanan Oğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu liderinin Mustafa Kemal Atatürk, kurucu partisinin de CHP olduğunu belirtti. “İkinci kuruluş, Türkiye’nin tam bağımsız, halkın devleti olarak dizayn edildiği, kurumsal yapıya kavuştuğu sürecin lideri de Tayyip Erdoğan ve onun yanında saf tutan siyasi liderlerdir” diyen Oğan, sözlerinin gayet açık olduğunu savunarak  “Kimse bizim vatanseverliğimizi test etmeye kalkmasın” dedi. (HABER MERKEZİ)

{{328567}}

ÖNCEKİ HABER

Suriye ordusu, stratejik Sükna kasabasını IŞİD'den aldı

SONRAKİ HABER

Tuncer Bakırhan’ın sağlık durumu kötüye gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...