06 Ağustos 2017 09:49

Gülmen ve Özakça için pedal çeviren avukatlara engel!

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için İstanbul'dan Ankara'ya pedal çeviren 2 avukat Gebze'de engellendi. İzmit'te ise basın açıklamasına izin verilmedi.

Paylaş

Avukatlar Ezgi Çakır ve Süleyman Gökten kızlarını da yanına alarak, görevlerinden KHK ile ihraç edilmelerinin ardından açlık grevine başlayan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın durumuna dikkat çekmek için İstanbul'dan Ankara'ya pedal çevirmeye başladı. Ekibe İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki görevinden ihraç edilen Celal Akgün de katıldı.

'TRAFİK KANUNUNA UYGUN DEĞİL' ENGELİ

Ankara'ya kadar pedal çevirecek ekibe Gebze'de "bisikletle devam etmelerinin karayolları trafik kanununa uygun olmayacağı" gerekçesiyle izin verilmedi. Çakır, Gökten ve Akgün İzmit'e kadar araçla geldi.

POLİS AÇIKLAMA YAPMALARINI ENGELLEDİ

Yanlarına kızları İdil'i de alan ikili İstanbul'dan başlattıkları yolculukları kapsamında bugün İzmit'e geldi. Tren garında CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay'ın da içlerinde bulunduğu bir ekip tarafından karşılanan Ezgi Çakır ve Süleyman Gökten, yürüyerek İnsan Hakları Parkı'na geldi. Burada kısa bir süre dinlenen ekibin basın açıklaması yapması polis tarafından engellendi. Ardından Kumbara Kitap Cafe'ye geçen ekip burada açıklama yaptı.

HERKES KORKUYOR

Kafede konuşan Ezgi Çakır, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Tehlikeli bir yol değil mi? Bu yolu neden seçtiniz?' diye soruyorlar ama birçok sebebi var. Biz İdil'i bu yolla koruyoruz aslında. İdil'e başka birşey gösteriyoruz. Sistem çocukların sağlıklı gelişimine engel, sistem yaşatmıyor aslında çocukları. Herkes susuyor, bir korku var. Kimimiz eşimiz, kimimiz çocuğumuz var diyor. Biz de birşeylerden çekiniyor olabiliriz, korkuyor olabiliriz ama biz Nuriye ve Semih'in hayatlarını kaybetmesinden de çok korkuyoruz. O yüzden birlikte birşeyler yapalım istedik, yoldaşları olalım istedik." (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Lenin Nişanı: Nobel’e eski bir alternatif

SONRAKİ HABER

Suriye ordusu, stratejik Sükna kasabasını IŞİD'den aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...