06 Ağustos 2017 09:29

DİDF Gençlik Yaz Kampı tamamlandı

DİDF Gençlik tarafından Berlin'de düzenlenen geleneksel yaz kampı bugün sona erdi. Kampa Almanya'nın değişik kentlerinden 150 genç katıldı.

Paylaş

28 Temmuz günü Berlin'deki Tegel Gölü kenarına başlayan Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) gençlik örgütü DİDF Gençlik'in geleneksel yaz kampı cumartesi akşamı yapılan değerlendirme toplantısı ve eğlencesinden sonra tamamlandı.

10 gün boyunca 150 gencin katıldığı kampta bütün işleri kolektif şekilde yapan gençler sportif, kültürel ve sosyal aktivitelerle bir taraftan eğlenirken diğer taraftan düzenlenen toplantılara katıldılar.

ÇOK SAYIDA TOPANTI YAPILDI

DİDF Gençlik Kampı'nda yapılan toplantılara Sol Parti Federal Milletvekili Sevim Dağdelen, Atom Savaşına Karşı Uluslararası Hukukçular Birliği (IANANA) yönetici Rainer Braun, kültür-sanat dergisi Melodi ve Ritim Genel Yayın Yönetmeni Susann Witt-Stahl, Siyaset Bilimci Martin Hantke, Yazar Vera Friedländer, Arbeit und Zukunft dergisinden Diethart Möller ve Evrensel Yazarı Yücel Özdemir katılarak içgüvenlik, barış, işçi sınıfı ve kültür, AB, G20, muhalif basın ve NSU Davası gibi konularda gençlerle sohbet ettiler. Toplantılara gençlerin ilgisi yoğun oldu. Kampta ayrıca ırkçı terör örgütü NSU tarafından işlenen cinayetleri anlatan bir tiyatro da gösterildi. Yakınları öldürülen ailelerin ağzından aktarılan belgesel niteliğindeki tiyatro ilgiyle izlendi.

Yetenek ve bilgi yarışmadı da büyük ilgi gördü. Kamp TV grubu tarafından gün boyunca yapılan çekimler gece beğeniyle izlendi. Kampın Sesi gazetesi ise her gün kampta yaşananlar ve yapılacak etkinlikler konusunda haberler verdi.

'ÖĞRENDİKLERİMİZİ BÖLGELERİMİZE TAŞIYACAĞIZ'

10 gün süren kampın ardından cumartesi akşamı hem değerlendirme toplantısı hem de kapanış şenliği yapıldı. Değerlendirme toplantısında söz alan kamp katılımcıları, her açıdan çok güzel bir kamp geçirdiklerini, çok şey öğrendiklerini belirterek burada öğrendiklerini bölgelere taşıyacaklarını ifade ettiler. İlk geldiğinde 10 günün nasıl geçeceğini tahmin edemediğini anlatan bir kamp katılımcısı şimdi ayrılmanın çok zor geldiğini belirtti.

Değerlendirmelerin ardından çalışma gruplarının kamp boyunca yaptıkları sergilendi. Müzik grubunun kamp için bestelediği rap türündeki kamp şarkısı, büyük beğeni toplandı.

Hep birlikte gecenin geç saatlerine kadar eğlenen, şarkılar söyleyen, halaylar çeken gençler, önümüzdeki yılki kampa buluşmak üzere sözleştiler.

DİDF Gençlik Merkez Yönetim Kurulu üyesi Yusuf As, genel olarak kampın bu yıl başarılı geçtiğini ifade ederek, “Katılımcıların üçte biri ilk kez böyle bir kampa katılıyor. Hepsi de çok mutlu bir şekilde ayrılıyor. Genel olarak kampımız hedeflediğimiz şekilde tamamlandı. Programda çok fazla alternatif konu sunulurken, gençlerin farklı bir tatil yapması da sağlanmış oldu. Bu kamptan aldığımız güçle önümüzdeki dönem bölge çalışmalarımızı güçlendirerek çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. (Berlin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da çoğu yavru 20 kedinin başı ezildi, zehirlendi

SONRAKİ HABER

HDP PM Üyesi Kaya, cezaevinden çıktığı anda gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...