06 Ağustos 2017 08:34

Yaralı işçi 1 saat boyunca acil kapısında bekletildi!

Elini iş makinasına kaptıran Emrah Özmen, kimliği olmadığı gerekçesiyle 1 saat boyunca Pamukkale Üniversite Hastanesi acil servisi önünde bekletildi.

Paylaş

Burak YILMAZ
Denizli

Pamukkale Üniversite Hastanesi acil servisinde skandal bir olay yaşandı. Elini çalıştığı işyerinde iş makinasına kaptıran Emrah Özmen adlı işçi nüfus cüzdanı olmadığı gerekçesiyle PAÜ acil servisine kabul edilmedi.

Denizli'de elini çalıştığı işyerinde iş makinasına kaptıran işçi Ehmrah Özmen, uzuv kaybı riski ve kanamalı yaralanması olmasına rağmen nüfus cüzdanı olmadığı için 1 saat boyunca Pamukkale Üniversite Hastanesi acil servisi önünde bekletildi. Hastane yetkilileri bu skandal olaya gerekçe olarak, OHAL'de kimliği olmayanı kabul edemeyeceklerini, kimliği gelene kadar kayıt yapamayacaklarını ve başhekimlikten gelen yazının böyle olduğunu savundular.

Hasta yakınları ile hastane yetkilileri arasında, işçinin bilincinin yerinde olması ve T.C. kimlik numarasının bilmesine rağmen neden kabul edilmediği üzerine çıkan tartışma da yetkililer "sıkıyorsa devlet hastanesine veya resmi başka bir acile kabul ettirin de görelim" dediler. 

Hasta yakınlarının ısrarı ile 1 saat sonra acile kabul edilen Özmen cerrahi müdahale yapıldıktan sonra taburcu edildi.

HASTANE, SURİYE'DE 'DİN DÜŞMANLARINA KARŞI SAVAŞTIM' DİYEN ÇAKAN'I TEDAVİ ETMİŞTİ

2015 yılının Mart ayında ise PAÜ Hastanesi, Kovan'de girdiği çatışmada yaralanan ve Suriye'de 'Esad'a ve din düşmanlarına karşı savaştım' diyen Emrah Çakan'ı plastik cerrahi ünitesinde tedavi etmesiyle gündeme gelmişti. Denizli Valiliği de bu konu hakkında "Her vatandaşımız gibi sağlık hizmetlerinden faydalanma hakkı gereğince tedavi altına alınmıştır" açıklaması yapmaştı.

Konuyla ilgili ulaşmaya çalıştığımız PAÜ Hastanesi Başhekimliği ve Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, yetkili kişilerin binada olmadığı gerekçesiyle açıklama yapmadılar.

ÖNCEKİ HABER

Kurban Bayramı tatili açıklanmadı ama vatandaş 6 gün ayırdı

SONRAKİ HABER

Antalya'da çoğu yavru 20 kedinin başı ezildi, zehirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...