18 Temmuz 2012 16:11

9 avukat tahliye edildi

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatlarından 9’u tahliye edildi. Tahliye edilen avukatların isimleri şunlar; Mahmut Alınak, Yaşar Kaya, Veysel Vesek, Mehmet Nuri Deniz, Cemo Tüysüz, Aydın Oruç, Osman Çelik, Hakzan Sadak ve Hüseyin Çalışçı.İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, 36'sı PKK Lideri Abdullah Öcalan

9 avukat tahliye edildi
Paylaş


İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, 36'sı PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın avukatı ve gazeteci Cengiz Kapmaz ile birlikte 37'si tutuklu olmak üzere 50 kişinin yargılandığı davada, 3 günlük duruşmanın ardından kararını açıkladı. Mahkeme heyeti avukatlardan; Yaşar Kaya, Mahmut Alınak, Mehmet Nuri Deniz, Veysel Vesek, Cemo Tüysüz, Aydın Oruç, Osman Çelik, Hakzan Sadak ve Hüseyin Çalışçı'nın tahliyesine karar verdi.

Mahkeme, bu kişiler hakkında adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı getirdi. Mahkeme heyeti, Abdullah Öcalan'ın duruşmada dinlenmesi talebini, tüm sanıkların savunmalarının ardından değerlendireceğini açıklarken, yargılanan avukatlar hakkında daha önce Abdullah Öcalan ile yaptıkları görüşmeler nedeniyle açılan bütün dosyaların, bu dava ile birleştirilmesi yönünde karar verdi. Mahkeme ayrıca, duruşmaların bundan sonra Silivri Cezaevi Kampusu'nda yapılmasına karar vererek, duruşmayı 6 Kasım tarihine erteledi.

Bu arada, ara kararı öğrenmek için duruşma salonuna giren avukatlar, salonun polis ile doldurulmasına tepki gösterdi. Avukatlar, "Daha başka polis yok muydu" diyerek, "Tutsak avukatlar serbest bırakılsın" ve "Tutsak avukatlar onurumuzdur" sloganları attı. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kürt siyasetçilerin tahliye taleplerine ret

SONRAKİ HABER

Kapıcılar 3 aydır Bayraktar’dan randevu bekliyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...