18 Temmuz 2012 15:17

Kürt siyasetçilerin tahliye taleplerine ret

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak ve Van Milletvekili Kemal Aktaş, Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay, eski Diyarbakır İHD Şube Başkanı Muharrem Erbey, Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı ve Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak'ın da aralarında bulunduğu 20 Kürt siyasetçinin tahliye taleplerini reddetti.Mahke

Kürt siyasetçilerin tahliye taleplerine ret
Paylaş

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak ve Van Milletvekili Kemal Aktaş, Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay, eski Diyarbakır İHD Şube Başkanı Muharrem Erbey, Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı ve Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak'ın da aralarında bulunduğu 20 Kürt siyasetçinin tahliye taleplerini reddetti.

Mahkeme heyeti verdiği kararda aralarında milletvekillerinin de bulunduğu 20 Kürt siyasetçi hakkında 'Dosyadaki olay ve fotoğraf tespit tutanaklarına göre kuvvetli suç şüphesinin varlığı, suçun CMK 100/3'ncü maddesinde yer alan katalog suçlardan olması, kaçma şüphesinin bulunması ve bu koşullar altında adli kontrol uygulamasının tutuklamadan beklenen amaca ulaşılmasını sağlamayacağı göz önüne alınarak, tahliye taleplerinin reddine karar verilmiştir' denildi.

Avukatların talebiyle ilgili mütalaa veren cumhuriyet savcısı; 'Dosya kapsamına göre adli kontrol kararı verilmesi gerekli olmadığından, talebin reddine karar verilmesini' istemişti. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

İsrail otobüse saldırıdan İran'ı sorumlu tuttu

SONRAKİ HABER

9 avukat tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa