05 Ağustos 2017 22:25

'Benzersiz’ eylülde vizyona girecek

İlker Sarı’nın yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı 'Benzersiz' eylül ayında vizyona girecek.

Paylaş

İlker Sarı’nın yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı “Benzersiz” eylül ayında vizyona girecek. Eczane temasıyla çekilen filmin başrollerinde eczacı rolüyle Cemal Hünal ve Ekin Türkmen yer alıyor. Filmdeki diğer isimler ise; Ruhi Sarı, Ekin Türkmen, Ebru Sarıtaş, Selahattin Taşdöğen, Yakup Yavru, Murat Parasayar, Haldun Boysan ve Nilüfer Aydan. 

Benzersiz, Türkiye’de eczacı teması kapsamında çekilen ilk filmlerden biri olarak da seyredenlere bir farklılık sunacak.  Cemal Hünal, bugüne kadar okuduğu en iyi senaryo olarak tanımladığı Benzersiz için “Türkiye’de bir örneği daha yok” diyor. Filmde, bir eczacının (Cemal Hünal) başından geçen trajik bir olay sonrası hayatındaki varyasyonlar ve çevresindeki dengeler de değişir. Bu süreç sonucu yeni dengeler oluşturmaya çalışan eczacı yaşadığı iç çatışmalarla karşımıza çıkar. Çevresi de bu çatışmalardan etkilenip sürece uyum sağlamaya çalışacaktır.

PASİF SEYİRCİ ALGISI KALKIYOR

Geçmiş ile bugün çatışmasını “flashback”ler (Geçmişi anımsama) ile yansıtan film, sonunda da sürpriz bir finalle seyircileri hem düşündürmeye itiyor hem de şaşırtmayı amaçlıyor. Benzersiz filminde eczacı terimlerine de sık sık rastlanacağı belirtiliyor. Yapımcılığı Lal Sanat Yapımcılık tarafından üstlenilen filmde Yönetmen ve Senarist İlker Sarı, pasif seyirci algısını ortadan kaldırmak ve sinema sektörüne klişeleşmiş konular dışında yeni bir bakış açısı kazandırmak adına çektiği bir film olması dolayısıyla Benzersiz’in isminin hakkını vereceğine inanıyor. Özellikle gizem seven seyircilere içinde birçok ipucu barındıran film 15 Eylül’de seyirciyle buluşacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Venezuela'da Kurucu Meclis muhalif başsavcıyı görevden aldı

SONRAKİ HABER

Malatya Film Festivali’nde Güney Kore sineması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...