05 Ağustos 2017 20:59

Yıldırım: Yorumcuların söylediği bizi bağlamaz

MKYK eski üyesi Ayhan Oğan'ın, 'Yeni bir devlet kuruyoruz' sözlerine ilişkin Yıldırım 'yorumcuların söylediği bizi bağlamaz' dedi.

Paylaş

MKYK üyesi Ayhan Oğan'ın, “Yeni bir devlet kuruyoruz…” sözlerine ilişkin açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, “Kimin ne söylediğinin bir önemi yok. Televizyon programında yorumcuların söylediği şeyler bizim partimizi bağlamaz” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, 92 tesisin temel atma ve toplu açılış programına katılmak üzere Sivas'a geldi. Başbakan Yıldırım, Valilik ziyaretinin ardından gazetecilerin AKP eski MYKY üyesi Ayhan Oğan'ın 'yeni devlet kuruyoruz' açıklamasıyla ilgili sorularını yanıtladı. Başbakan Yıldırım şunları söyledi:

"Ne zaman kurulmuş, şaka mı yapıyorsunuz? Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 29 Ekim 1923'te kuruldu. O da Osmanlı Devleti'nin devamı olarak kuruldu. 16 Türk devleti var, bu Türk devletlerinin hepsi birbirinin devamıdır. Türkiye Cumhuriyeti de geçtiğimiz 94 yıl içerisinde gelişti, büyüdü ve bugün Allah'a şükür bölgesinde ve dünyada hatırı sayılan bir ülke haline geldi. Onun için kimin ne söylediğini önemi yok, bazı televizyon programcılarının, yorumcularının söylediği laflar, bizim partimizi bağlamaz. Ama şunu söylemekte yarar var, milletimiz bilsin, 15 Temmuz'da Türk devletini yıkmaya çalışan alçak FETÖ'ye karşı bu millet en büyük direnişi gösterdi. Ayyıldızlı bayrağımıza sahip çıktı, ezanlarımız susmadı, bayrağımız inmedi." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İkiz bebek annesi Mülkiye Demir Kılınç tutuklandı

SONRAKİ HABER

Ruanda'da Kagame yeniden devlet başkanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...