Erdoğan tek tip kıyafeti tarif etti: Badem içinin koyusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'da katıldığı törende sanık ve mahkumlara dair tek tip kıyafet uygulaması getirilmesi ile ilgili konuştu.

05 Ağustos 2017 18:43
Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "FETÖ" sanıklarının tek tip elbise ile mahkemeye çıkarılacağını belirterek "Tek tip elbise olacak, renk olarak badem içinin koyusu bir renk olacak. İki tip olacak. Biri tulum olacak. Bir de ceket pantolon olacak. Darbeciler, tulum giyecek; diğerleri de yani teröristler ceket pantolon giyecek. Bundan sonra istedikleri gibi giyinip, gelme yok" dedi. 

'BADEM VAR YA BADEM, BADEM İÇİNİN KOYUSU...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'da toplu açılış törenine katıldı. "FETÖ" sanıklarına tek tip kıyafet getirilmesiyle ilgili Erdoğan, "15 Temmuz ihanetine ortak olanlar, şimdi mahkemelerde hesap veriyor. Yalan üstüne yalan. Hakim diyor ki 'Bu kim?'. 'Ben değilim' diyor. Pantolonun aynı, gömleğin aynı; ama şimdi bunlara tek tip elbiseyi getiriyoruz. Bu, tek tip elbise, renk olarak badem var ya badem, badem içinin koyusu bir renk olacak. İki tip olacak. Biri tulum olacak. Bir de ceket pantolon olacak. Darbeciler tulum giyecek; diğerleri de yani teröristler ceket, pantolon giyecek. Bundan sonra istedikleri gibi giyinip, gelme yok. Bunlar, bu şekilde tüm dünyaya tanıtılacak. Bundan sonra şovlarını da öyle yapacaklar" diye konuştu. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Almanya'da 'Şengal Katliamı' protestosu

SONRAKİ HABER

Ruhani, yemin töreninde ABD'yi sert ifadelerle hedef aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...