Bakan Eroğlu çiftçilere çıkıştı, bir çiftçi salondan atıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, katıldığı törende kendisine dertlerini anlatmak isteyen çiftçileri azarladı, bir çiftçi salondan zorla çıkarıldı.

05 Ağustos 2017 16:11
Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Erzincan'da temel atma töreninde konuşma yaptığı esnada bölgedeki elektrik kesintilerinden ve buna bağlı olarak sulama sıkıntısından dert yanan ve borç batağına batmış çiftçiler Eroğlu'nun sözünü kesti. Kendisine bürokrasiden dert yanan ve sıkıntıda olduklarını söyleyen çiftçilere Eroğlu, "Elektrik vardı da ben mi vermedim? Bürokrasiyi biz kaldırdık, benim bürokratlarım hafta sonları bile çalışıyor" diyerek çıkıştı. Çiftçilerden biri salondan zorla çıkarıldı.

'ELEKTRİK VARDI DA BEN Mİ VERMEDİM!'

Doğan Haber Ajansının haberine göre, Erzincan'a giden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İl Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplu temel atma törenine katıldı. Bakan Eroğlu'nun konuşması çiftçiler tarafından sık sık kesildi. Elektrik kesintileri ve buna bağlı olarak yaşanan sulama sıkıntılarından dolayı biriken borçları olduğunu, zararlarının büyük olduğunu ifade eden çiftçiler Eroğlu'ya dertlerini anlatmak istedi. Eroğlu kendisine dert yanan çiftçileri azarladı. Bu esnada bir çiftçi güvenliklerce salondan "Şov yapma" denilerek zorla çıkartıldı.

Elektrik kesintilerinden bahseden çiftçilere Bakan Eroğlu, "Elektrik vardı da ben mi vermedim kardeşim. Kusura bakma sulama birliğinin de burada kabahati var, artık kabahat aramayacağız çözüme bakacağız. Enerji parası toplanamıyor, ödenemiyor. Kooperatifler, birlikler tam yönetemiyor, bir de kaçaklar var. Sulama kanalları çok eskiden imal edilmiş. Bilhassa sağ sahil bölgesinde büyük kaçaklar var. Biz burada enerji maliyetini azaltmak için tamamen kapalı sistem, modern sulama sistemine dönüştürelim. Damlama ve yağmurlama sistemine geçmek üzere talimat verdim" diye konuştu.

Toplantının devamında, bir çiftçinin bürokrasi bitince işlerin düzeleciğini söylemesi üzerine Eroğlu "Bürokrasiyi çoktan bitirdik kardeşim. Benim bütün bürokratlarım cumartesi, pazar hiç izin yapmıyor. Gece gündüz çalışıyor, bu arkadaşlar tatil yapamıyor, bizde bürokrasi yok. Zamanla yarışıyoruz. O zaman sana söyleyeyim; eski Türkiye'de koalisyon hükümeti 3 buçuk yılda 9 tesis açmış, şimdi biz yılda 300 tesis açıyoruz" diyerek yine salondaki çiftçilere çıkıştı.

Toplantının sonunda başka bir çiftçi ise Eroğlu'ya "Benim pancarım kurudu, ektim sulayamadım, zararımın karşılanmasını talep ediyorum, lütfen" diye seslendi fakat Bakan'dan yine tatmin edici bir yanıt alamadı. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş'ta Gülmen ve Özakça eylemine polis saldırısı

SONRAKİ HABER

Almanya'da 'Şengal Katliamı' protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...