Beşiktaş'ta Gülmen ve Özakça eylemine polis saldırısı

İstanbul Beşiktaş'ta Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek amacıyla yapılan eyleme polis saldırdı, 45 kişi gözaltına alındı.

05 Ağustos 2017 15:21
Paylaş

OHAL kapsamında yayınlanan KHK ile işlerinden atılan ve 150 gündür açlık grevinde bulunan tutuklu emekçiler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Beşiktaş Kartal Meydanında eylem yapan kitleye polis saldırdı. Eylemde toplam 45 kişi polis tarafından darbedilerek gözaltına alındı.

Gözaltılara karşı polisi yuhalayan civardaki yurttaşlara polis, "Siz neden devletin polisini yuhalıyorsunuz? Siz kimsiniz? Gözaltı yapın" diye tehditler savurdu. 

GÖZALTILARI PROTESTO EDENLER DE GÖZALTINA ALINDI

Polisin eyleme saldırısını ve gözaltıları protesto etmek üzere Küçük Kartal Heykelinde toplanan ve oturma eylemi yapan yurttaşlara polis tekrar saldırdı ve aralarında İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, İHD üyeleri, gazeteciler ve 17 yaşında bir çocuğun da olduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan kişilerden isimlerine ulaşılabilenler şöyle:

* Gülseren Yoleri (İHD İstanbul Şube Başkanı)
* Barkın Timtik
* Görkem Ağdede
* Ayşenur Demir
* Ülkü Gündoğdu
* İpek Bozkurt
* Gamze Nihal İyidoğan
* Fatma Karataş
* İbrahim Sönmez
* Bahar Kurt
* Eylül Gökçe
* Çağatay Yaman
* Aslı Ulaş Şentürk (Gazeteci)
* Meltem Güç
* Sidar Deniz Doğan 
* Nurgül Oğan
* İbrahim Araç 
* Nermin Gültaç 
* Merve Nur Avşin
* Doğan Özkan 
* İbrahim Taylan 
* Uğur Acar 
* Mehmet Geyik
* Pembegül Gökçek (Gazeteci)

İHD: İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI;HER ZAMAN, HER KOŞULDA YAŞAMI SAVUNUR!

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi yazılı bir açıklama yaparak Gülmen ve Özakça için yapılan eylemlerdeki gözaltılara tepki göstererek, gözaltına alınan Şuba Başkanı Gülseren Yoleri ve yönetim kurulu üyesi Doğan Özkan’ında bulunduğu 33 kişinin derhal bırakılmasını istedi. 
İHD İstanbul Şubesinin açıklaması şöyle: 

“Nuriye ve Semih; iki Eğitim Emekçisi, OHAL ve KHK’ larla binlerce kamu emekçisi gibi işlerinden atıldılar. Her türlü hakları ellerinden alınan Nuriye ve Semih, Yüksel Caddesinde başlattıkları direnişlerini Açlık Grevine dönüştürüp hapishanede Açlık Grevine devam ederek sürdürüyorlar. Açlık Grevinin 150. Günündeler. İki Eğitim Emekçisi işlerine iade edilmelerini talep ediyorlar.
 Açlık grevinin 149. Gününde, dün Kadıköy Süreyya Operası önünde seslerini duyurmak, yaşam haklarını savunmak isteyenlere polis saldırdı. Ve 33 kişi gözaltına alındı. Bugün Beşiktaş’ta aynı nedenle estirilen polis terörü ile aralarında Şube başkanımız Gülseren Yoleri ve yönetim kurulu üyemiz Doğan Özkan’ında bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı.
 Sokaklar polis saldırısı ile işkence alanı haline getirildi. Baskı, gözaltı ve işkence ile özgürlükler ve demokrasi mücadelesi veren, insan hakları savunucularını yıldıramazsınız.
Gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılsın!” (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

‘FETÖ’ firarisi TRT’de: Gözden kaçırdık!

SONRAKİ HABER

Bakan Eroğlu çiftçilere çıkıştı, bir çiftçi salondan atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...