05 Ağustos 2017 12:55

‘Baskılara gazetecilikle yanıt vereceğiz’

Özgürlükçü Demokrasi gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz Yıldız, dağıtımcılara dönük artan baskıları değerlendirdi.

Paylaş

Özgürlükçü Demokrasi gazetesi dağıtımcılarına dönük artan baskıları değerlendiren Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz Yıldız, “90’lı yıllardaki gazetecilik için ‘Ateşten bir gömlek giymek’ tabiri kullanılıyordu. Bu gün de aynı şeyi yaşıyoruz” dedi. Yıldız, gazetecilik yapmaya ve haber vermeye devam edeceklerini söyledi. 

‘BASIN DA OHAL’DEN NASİBİNİ ALDI’

Dihaber’e konuşan Yıldız, OHAL’den sonra çıkarılan KHK’lerle başta Özgür Gündem gazetesi olmak üzere bir çok muhalif basın yayın kurumunun kapatıldığını ve birçok gazetecinin tutuklandığını hatırlattı. Yıldız, “Türkiye’de gerçeğin peşinden koşan ve gerçeğin dili olmaya çalışan ve bunu halka taşımaya çalışan bir basın var. Bir de iktidar odaklı ve iktidarın dili ve söylemi ile hareket eden bir basın var. Bu iki basın arasında bir fark var. Sokaktaki olayı, kadına dönük şiddeti veren, ekolojik tahribatı veren çok az basın bırakıldı maalesef. Bunlar da susturulmaya çalışıyor” dedi. 

‘BİZ GAZETECİYİZ...’

Yasal bir gazete olduklarını ve Türkiye’nin birçok yerinde dağıtımlarının mevcut olduğunu dile getiren Yıldız, Mersin’de kendi çalışanlarına dönük baskılara ilişkin şunları söyledi: “Mersin’e dönük bir keyfi uygulama var. Bunun temel tanımı hukuksuzluktur. Gazete için haber yapması, dağıtılması bu konuda güvence altına alınmıştır. Biz bunu kabul etmiyoruz. Arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz.” 

1990’lı yıllardaki baskılara dikkat çeken Yıldız, “90’lı yıllardaki gazetecilik için ‘ateşten bir gömlek giymek’ tabiri kullanılıyordu. Bugün de aynı şeyi söyleyebiliriz. Son çıkan KHK’lerle başta basın olmak üzere birçok kesim susturulmak istendi. Yaşananlar örtbas edilmek isteniyor” diye konuştu. Yıldız, “Biz gazeteciyiz, gazeteciler de sonuna kadar haber neyse onu vermekle yükümlüdür” dedi.

2 GAZETE DAĞITIMCISI HÂLÂ GÖZALTINDA

Özgür Gazeteciler İnisiyatifinin geçtiğimiz günlerde yayımladığı temmuz ayı raporuna göre; 171 gazeteci cezaevlerinde bulunuyor. 25 gazeteci ise temmuz ayı içinde gözaltına alındı. Raporda ayrıca, gözaltına alınan gazetecilerin 8’inin Özgürlükçü Demokrasi çalışanı olduğu, 41 gazetecinin yargılandığı, 5 gazetecinin tutuklandığı ve 6 gazeteci hakkında dava açıldığı aktarıldı. 5 televizyonun lisansının RTÜK tarafından iptal edildiğinin belirtildiği raporda, 3 gazeteciye 9 yıl 10 ay 7 gün hapis cezası verildiği, 3 haber sitesinin BTK tarafından 16 kez engellendiği ve 3 gazetecinin ise saldırılarda öldürüldüğü ifade edildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İHD: Zaman aşımını tanımıyoruz

SONRAKİ HABER

‘FETÖ’ firarisi TRT’de: Gözden kaçırdık!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...