05 Ağustos 2017 12:44

KESK Üyeleri 25 haftadır direniyor: İşimizi geri alacağız:

İhraç edilen ve açığa alınan KESK üyeleri için Bakırköy Özgürlük Meydan’ında başlatılan oturma eylemi 25'nci haftasını geride bıraktı.

Paylaş

KESK İstanbul Şubeler Platformu üyeleri, OHAL kapsamında ihraç edilen ve açığa alınan üyeleri için Bakırköy Özgürlük Meydan’ında oturma eylemi 25'nci haftasını geride bıraktı. Her Cumartesi 14.00 ile 16.00 arasında gerçekleşen oturma eylemine CHP İstanbul İl Örgütünden bir heyet destek ziyaretinde bulundu. "Haksız, hukuksuz ihraçlara hayır", "Yaşatacağız biz kazanacağız", "Hak, hukuk, adalet" pankartı açan kitle
"Yaşatmak istiyoruz",  "KHK'ler gidecek biz kalacağız", "Nuriye ve Semih'in yanındayız", "Barışı savunduk savunacağız",  "Parası sağlık istiyoruz", "OHAL kaldırılsın" dövizleri taşıdı.  Sık sık "İşimizi geri alacağız",  "Direne direne kazanacağız",  "Nuriye ve Semih yaşayacak",  "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganları attı. 

'HAKSIZ, HUKUKSUZ İHRAÇLAR İŞLERİNE GERİ İADE EDİLSİN'

Eylemde ilk sözü CHP İstanbul İl Eğitim Sekreteri  Emine Gülizar Emecen aldı. Emecen, 15 Temmuz darbe sürecinin ardından devlet tarafından kamuda yoğun bir tasfiye süreci başlatıldığına dikkat çekti.  Emecen, "Bu kişiler hırsızlık yapmadılar,  soru çalmadılar. Bilimsel, laik,  demokratik eğitime sahip çıktıkları,  sosyal devleti savundukları, hastaneler halkındır satılamaz dedikleri, demokrasiyi, eşitliği savundukları için işlerinden oldular. Birçoğu KESK üyesi olduğu için yani iktidara muhalif olduğu için işsiz bırakıldı" dedi. OHAL rejimiyle yaratılan baskı ortamının 12 Eylül'ü aşmış durumda olduğunu söyleyen Emecen, "Nuriye Gülmen ve Semih Özakça işlerine geri dönme talepleriyle 150 gündür sürdürdükleri ve demokratik bir hak olan açlık grevi sırasında hukuksuz şekilde tutuklanmışlardır. Artık hukukun ve adaletin sağlanması ve kamu vicdanının rahatlayabilmesi için işlerindrn atılan Nuriye ve Semih'i dahil olmak üzere tüm kamu emekçilerinin haklarında yapılan suçlamalarla ilgili hiçbir somut delil olmadığı için derhal işlerine geri iade edilmelerini talep ediyoruz.  Suçlu ile suçsuzun birbirinden ayrılmasını mağduriyetlerin giderilmesini istiyoruz. AKP hükümeti kamu vicdanına bunu borçludur" diye konuştu.  

'İŞİMİZE MUTLAKA GERİ DÖNECEĞİZ'

KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Özlem Tolu, "Kendisinden olmayan herkesi düşman ilan eden AKP iktidarı, bizleri işimizden atarak veya tutuklayarak irademizi ve onurumuzu teslim almaya çalışmaktadır. Oysa biz haklı ve meşru olduğumuzun bilinciyle alanlarda olmaya devam ediyoruz. Çünkü biz onların iddia ettiği gibi vatan haini değil, bulunduğu yerlere emekleri ve alın terleriyle gelmiş onurlu kamu emekçileriyiz. Hırsızlık yapmadık, soruları çalmadık, kimseyi dolandırmadık ve kimse tarafından da kandırılmadık" dedi. 

Açlık grevinde olan KESK üyesi Nuriye Gülmen ve Semih Özakça durumuna da değinen Tolu, "Sağlıklarının kritik bir aşamaya geldiği bu günlerde onların derhal serbest bırakılmasını ve taleplerinin karşılanmasını istiyoruz. Ayrıca Eğitim Sen Genel Merkez MYK üyesi Ebru Yiğit'in tutuklanmasını kınıyor ve sendikal faaliyetleri nedeniyle tutuklu bulunan tüm KESK üyelerinin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.  İktidarın kölesi olmayacaklarını söyleyen Tolu son olarak şunları söyledi: "Hakkımızı alana kadar direneceğiz. Asla ne AKP'nin ne de başka bir iktidarın memuru olmayacak ve işimize mutlaka geri döneceğiz."

Eylem sloganlarla son buldu. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Balâlıları eşekli afiş kızdırdı: Derinden yaralandık

SONRAKİ HABER

İHD: Zaman aşımını tanımıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...