05 Ağustos 2017 12:18

Balâlıları eşekli afiş kızdırdı: Derinden yaralandık

Ankara Festivalindeki bir stantta bulunan ve üzerinde eşek resmi ile 'Dünyaca meşhur Balâ eşeği' yazısı olan afiş ortalığı karıştırdı.

Paylaş

Ankara 7'nci Uluslararası Festivalinde, açılan bir stantta üzerinde "Dünyaca meşhur Balâ eşeği" yazan ve eşek resmi olan afiş üzerine Balâlılar sosyal medya üzerinden Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Balâ Belediyesine tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği festivalde, bir stanttaki "Dünyaca meşhur Balâ eşeği" ve "Dünyaca meşhur Balâ eşeği sütü" afişleri tepkilere neden oldu.

BELEDİYE BAŞKANI: ESEF VERİCİ DURUM

Balâ Belediye Başkanı Arif Kaplan, özel bir firmanın eşek sütü üretimiyle ilgili tanıtımının sergilendiği stantta bulunan "Dünyaca Meşhur Balâ Eşeği" pankartına sosyal medya üzerinden tepkiler yağdığını ve zabıtalara verdiği talimatla afişleri kaldırttığını belirtti. Kaplan, “Pankartın asılması ve yazılmasında sorumlu olanlar, standımıza gelerek Balâlılar adına şahsımdan özür diledi” dedi.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

Kaplan, eşek sütü tanıtımı yapan firmanın Balâ Belediyesine herhangi bir bilgi vermediğini belirterek “Belediye olarak ilçemizle özdeşleşmiş ürünlerimizi sunarken gerekçe ve sebep ne olursa olsun Balâ'nın bu şekilde anılması ya da yan yana konulmasını asla ve asla onaylamıyorum” diye konuştu.

'AFİŞLERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPTI' İDDİASI

Balâ’nın Yeniköy Mahallesinden festivale eşek sütünün tanıtımı ve satışı için katılan Remzi Hantaş, gelişmeler üzerine Balâlılardan özür dilediğini ve bunun Balâ Belediye Başkanı’na karşı bir linç girişimine dönüştüğünü söyledi. Hantaş, yaptığı açıklamada “Festivale katılmamızı sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven’in benimle irtibata geçmesiyle festival sürecimiz başladı. Özgür Bey, bize web sayfamız aracılığıyla ulaştı ve ‘eşek sütünün’ tanıtımını yapabileceklerini ifade etti. Pankatları da Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak kendileri yaptı. Bizim amacımız, Yeniköy mahallesinde bulunan eşek sütü üretim çiftliğimizin tanıtımını yapmak, satışlarımızı artırmaktı. Maalesef olayın boyutu çok farklı mecralara geldi, üzgünüm, hemşehrilerimden özür dilerim” ifadelerini kullandı.

BALÂLILAR DERNEĞİNDEN TEPKİ

Balâlılar Derneği Başkanı Cumhur Acar, “Tüm Balâlılar gibi bizleri de derinden yaralayan bu hadisenin gerçekleştiği festivalin plan, program ve yönetimi ile ilgili derneğimizin hiçbir ilgisi bulunmamaktadır” dedi. Acar, açıklamasında, “İlçemizin adının Ankara Festivalinde hak etmediği bir biçimde kullanılmasını hiçbir şekilde kabul etmediğimizi, bu yanlışın derhal düzeltilmesi ve ilçe itibarının iadesi için gereken açıklamanın bir an önce yapılması gerektiğini bildiririz” diye konuştu.

MHP BALÂ İLÇE BAŞKANI: DUYARSIZ KALAMAYIZ

MHP Balâ İlçe Başkanı Taner Işık da tepkisini dile getirdi ve “Bizzat eşeğin sahip olduğu itibara sahip olamayan, fitnelerine alet ettikleri eşek kadar yöresine faydası olmayan bu kişi ve ya kişilerin, ‘Dünyaca meşhur Balâ eşeği’ afişleri ile süfli arzularına hizmet ettikleri bizce malumdur” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Sarıaltun: Sur’da yaşananlar sürgündür

SONRAKİ HABER

KESK Üyeleri 25 haftadır direniyor: İşimizi geri alacağız:

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...