05 Ağustos 2017 11:47

Erdoğan: Diyanet’in çok eksiği var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 'çok eksiği' olduğunu söyledi. HDP’ye yüklenen Erdoğan, vekillerin isimlerini sıraladı.

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Diyanet İşleri Başkanlığı Doğu ve Güneydoğu Öğrencileri Yaz Etkinliği” kapanış programında konuştu. Çocuklara siyasi konuları değerlendiren Erdoğan, konuşmasında HDP’ye yüklenerek, partisindeki “Kürt vekilleri” sıraladı. 

Erdoğan, “7 Haziran seçimlerinde biraz başarı gördüler, hemen ardından sokaklara çağırdılar ve 53 kişinin ölümüne neden oldular. Hani siz Kürtlerin temsilcisiydiniz? Nasıl iş bu? Şu anda bizim hükümetimizde, partimizde Kürt kardeşlerim var. Az önce size hitap eden Bekir Bozdağ Bey Kürttür. Aynı şekilde Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek Bey Kürttür. Benim genel başkan yardımcım Mehdi Eker Bey Kürttür. Bizim böyle bir derdimiz yok. Üstünlük Kürtlük ile Türklük ile değil, kim Allah'a daha yakın ise o üstündür” dedi. 

‘DİYANET’İN ÇOK EKSİĞİ VAR’

Konuşmasında Diyanet’i de eleştiren Erdoğan, “İmam Hatip'e tahammül edemediler. Farklı bir nesil gelir endişesi taşıdılar. Sırf bunun için eğitim sistemi alt üst edildi. Diğer liselerin mezunlarına sözüm yok. Kaliteyi oralarda da arayacağız. FETÖ işte bu zaafı kullanarak memleketimizin başına bela oldu. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu konuda çok eksiği var. Defalarca bu ikazı yaptık. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki çalışmalarda çok ama çok geç kalmıştır” diye konuştu.  (İstanbul/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

‘Kamu emekçilerinin en büyük engeli OHAL rejimi’

SONRAKİ HABER

Sarıaltun: Sur’da yaşananlar sürgündür

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...