05 Ağustos 2017 11:12

TV 10 eyleminin 44’üncü haftasında ‘mücadeleye devam’ mesajı

KHK ile kapatılan TV 10 çalışanlarının başlatmış olduğu eylem 44’üncü haftasında da Galatasaray Meydanı’nda devam etti.

Paylaş

OHAL Kararnameleri ile kapatılan TV 10 emekçileri, televizyonlarının açılması talebiyle Galatasaray Meydanı'nda 44. kez bir araya geldi.

"Alevilerin sesi susturulamaz" pankartının açıldığı eyleme sık sık "Özgür basın susturulamaz", "Alevilerin sesi susturulamaz" sloganları attı. 

Burada konuşma yapan TV 10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin, "Hakikatin sesi olan TV 10 kapatılmasının üzerinden 44 hafta geçti. Biz her hafta burada neden kapatıldığımızı sorgulamaya geliyoruz. Alevilerin, kürtlerin, kadınların gençlerin, çevrecilerin, işçilerin sesine neden tahammül edemiyorsunuz merak ediyoruz" dedi. 

'BİZİM KAPATILMA NEDENİMİZ DEMOKRASİ TALEBİ'

TV 10 ve kapatılan diğer basın kuruluşlarının neden kapatıldığına dair kamuoyunu hükümet tarafından  bir açıklama yapılmadığına dikkat çeken Büyükşahin, "Darbe girişi olan gece,  yandaş medya darbe yapanların bildirlerini okumaya başlamışlardı. Bizim gibi kanallar Hayat TV,  İMC TV,  Özgür Radyo gibi kurumlar darbe girişimine çok net bir tutum aldı. Buna rağmen televizyonlarımız,  gazetelerimiz,  radyolarımız kapatıldı. Şunu biliyoruz bizim kapatılma nedenimiz demokrasi ve özgürlükler noktasında bir yayın yapmaktır" diye konuştu. 

Büyükşahin sözlerine şöyle devam etti: "Televizyonumuz bir yılı aşkın bir süredir kapalı.  Hukuksal olarak başvurduğumuz hiç bir yerden  cevap almış değiliz. Bu ülkede adalet işlemiyor,  hukuk işlemiyor.  Ohal İnceleme  komisyonunda bizim gibi kurumların başvuru yapma olanağı bile yok. Bir çok basın kuruluşu ismi yok. Bu ne demek 'ben sizi kapattım ne mahkemeye başvurabilirsiniz  ne de hakkınızı arayabilirsiniz' demek. Biz bu baskılara teslim olmayacağız." (İstanbul EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınız diyerek' imtiyaz istediler!

SONRAKİ HABER

Isparta'da dolu ve yağmur sele neden oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa