18 Temmuz 2012 13:51

Gençlik buluşması sona erdi

“Özgürlük Gelecektir” sloganıyla düzenlenen 10. Gençlik Yaz Kampı yakılan kamp ateşi ve çekilen halaylarla sona erdi. Grup Kibele’nin sahne aldığı son gecede tutuklu öğrencilerden, gazetecilere, cezaevlerindeki tüm siyasi mahkumlara selam yollandı. Kamp emekçileri ‘Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm&rsquo

Gençlik buluşması sona erdi
Paylaş
Eylem Lodos / Müge Özçelik

Kampın kapanış konuşmasını Emek Gençliği Merkez Yöneticisi Ceren Kocataş yaptı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlerin Gençlik Buluşması için Dikili’de bir araya geldiğinin söyleyen Kocataş, 8 gün boyunca panellerden, yemekhaneye, forumlardan temizliğe, güvenlikten atölyelere kadar kampın bütün akışını birlikte örgütlediklerini kaydetti.

Birlikte öğrendiklerini, eğlendiklerini, tartıştıklarını ve emek sarf ettiklerini belirten Kocataş, “Barışı, kardeşliği, dayanışmayı, dostluğu paylaşmayı, sorunlar karşısında hep birlikte çözümler üretebilmeyi öğrendik. Yarın kamp alanından ayrılıyoruz kendi yaşamımıza döndüğümüzde farkına varacağız ki, sermayenin bize dayattığı savaş politikaları, gerici ve sömürüye dayanan bir hayat dışarıda devam ediyor” dedi.

GENÇLİK BARIŞ İSTİYOR

Suriye ve Ortadoğu’daki savaş politikalarına ortak olmak istemediklerini vurgulayan Kocataş, emperyalizmin savaşlarda işçi, emekçi ve gençleri alet ettiğini söyledi. Savaş politikalarının sadece sınır dışında değil, içeride de sürdüğünü söyleyen Kocataş, “Kürt halkı yıllardır devletin asimilasyon politikalarına maruz kalmakta. Ana dillerinde konuşamamakta kendi kültürlerini yaşayamamaktadır. Devlet tankı ile tüfeği ile silahıyla Kürt halkına saldırmakta ve her geçen gün gençler bu savaşta ölmektedir” diye konuştu. Savaşa karşı sesini yükseltecek olanların gençler olduğunu kaydeden Kocataş, doğusuyla batısıyla tüm halkların gençlerinin burada kardeşçe bir yaşamı paylaştığını söyledi.

TUTUKLU ÖĞRENCİLER SERBEST BIRAKILSIN!

Hazırlanmakta olan yeni anayasaya da değinen Kocataş, “Bizler yeni anayasadan parasız, bilimsel, ana dilde eğitim hakkımızı, özerk üniversite, demokratik eğitim hakkımızı, tüm gençlerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yürütebileceği alanların yaratılmasını, çocuk işçiliğinin yasaklanmasını, kadın ölümlerinin engellenmesini, yaşam alanlarımızın korunmasını talep ediyoruz. Bu talepleri görmezden gelen anayasa bizim anayasamız değildir” dedi.

KAMP ATEŞİ YAKILDI

Kapanış konuşmasının ardından Kibele adlı müzik grubu sahne aldı. Bundan beş yıl önce de Dikili’de gençlerle buluştuklarını söyleyen Kibele, şarkılarını sahne aldıkları gün yaşamını yitiren Uğraş’a adadı. Kibele’nin ardından heykel ve resim atölyeleri tarafından hazırlanan heykel ve resimler sergilendi.
Sergi açılışının ardından ise geleneksel kamp ateşi yakıldı. Gençler kamp ateşi etrafında hep birlikte bir halka oluşturarak dakikalarca halay çekti. (Dikili/EVRENSEL)


ATÖLYELER ÜRÜNLERİNİ SERGİLEDİ

Kampın son günü, 8 gün boyunca üretim yapan atölyeler de ürünlerini sergiledi. Resim Atölyesi önce gençlerin yaptığı resimleri sergiledi; sonra yapılan resimleri birleştirerek barış sembolü oluşturdu.
Mizginler Tekkesi Edebiyat Atölyesi’yse Sivas Katliamı’nda yaşamını yitiren şairler adına bir sunuş düzenledi. Müzik Atölyesi etkinliğe ezgileriyle destek verirken; katliamda yaşamını yitiren aydınlardan şiirler okundu. Tiyatro Atölyesi ise, yarım saatlik bir oyun sergiledi.


Gençlik kampında “Tutuklu Gazetecilere Özgürlük” eylemi de düzenlendi.

Kampta faaliyet yürüten Gazete ve Televizyonculuk Atölyesi tarafından düzenlenen eyleme kamp katılımcıları da ilgi gösterdi.

Kamp alanı etrafında yürüyüş düzenleyen gençler, “Özgür basın susturulamaz”, “Özgür basın yoksa özgür toplum yok”, “Sansüre inat yaşasın hayat”, “Tasmalı gazeteci olmayacağız” sloganlarını attı.

Yürüyüşün ardından yemekhane önünde basın açıklaması yapan gazeteciler kamera ve fotoğraf makinelerini yere koyarak baskıları protesto etti.


KADINLAR GERÇEK EŞİTLİK İSTEDİ

İzmir Dikili’de Kadın Çalışmaları Atölyesi eylem düzenledi. Gerçek eşitlik isteyen kadınlar kamp alanı içerisinde yürüyüş gerçekleştirdi. Kadınlar yürüyüş boyunca Kürtçe ve Türkçe sloganlarla taleplerini dile getirdi.

Hükümetin son dönemde kadın bedeni üzerinden yürüttüğü politikalara tepki gösteren kadınlar pankart ve dövizleriyle renkli görüntüler oluşturdu. Eyleme kamp katılımcısı genç erkekler ve kamp yemekhanesinde çalışan kadınlar da katıldı.

Yürüyüşün ardından kantin içerisinde açıklama yapan Kadın Çalışmaları Atölyesi Katılımcısı Zeliha Irmak, AKP hükümetinin kadınlara reva gördüğü muhafazakarlığı kabul etmediklerini söyledi. Irmak, tüm halkların ve tüm halklardan emekçi kadınların özgür geleceğini kurmak için yola çıktıklarını dile getirdi.

ÖNCEKİ HABER

HSBC kara para akladı!

SONRAKİ HABER

En çok işçiler zarar görüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa