05 Ağustos 2017 05:29

Yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 6 ölü, 35 yaralı

İstanbul'dan Giresun'a giden yolcu otobüsü Merzifon'da kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada 6 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı.

Paylaş

Amasya'nın Merzifon ilçesinde sabah saatlerinde yolcu otobüsünün kontrolden çıkıp şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 6 kişi öldü, 35 kişi yaralandı.

Kaza bugün saat 06.45'de Amasya'nın Merzifon ilçesi Kayadüzü mevkiinde meydana geldi. İstanbul'dan Samsun yönüne giden İhsan Güleryüz yönetimindeki 52 DG 448 plakalı yolcu otobüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandı. Kazada 4'ü olay yerinde 2'si kaldırıldıkları hastanede olmak üzere 6 kişi hayatını kaybetti. 35 kişi ise yaralandı. Yaralılar, Amasya, Merzifon ve Suluova ilçelerindeki çeşitli hastanelerde tedavi alına alındı. 

Otobüsün en son Çorum'un Osmancık ilçesinde mola verdiği, moladan yaklaşık yarım saat sonra da kazanın meydana geldiği belirtildi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ

Kazada hayatını kaybeden otobüs şoförü İhsan Güleryüz ile birlikte yolcular Murat Eyi, Ayşe Zengin, Seyhan Kepir ve Tuğçe Duran'ın cenazeleri hastane morguna kaldırıldı. Yaşamını yitiren 1 kişinin kimlik tespit çalışmaları ise sürüyor.

Kazada yaralanan yolculardan Tuncay Uslu, ayakta yapılan tedavisinin ardından kaza anını anlattı. Uslu, "Otobüs yeni mola vermişti. Şoför çok yaşlıydı. Baktığınız zaman bu otobüs bu şoföre nasıl emanet edilir dersiniz. Gören bir insan böyle diyebilir. Otobüs hızlı değildi bence. Kaza anında uyanıktım. Otobüs direksiyon hakimiyetin kaybetti, yan yattı ve sürüklendi. Sonra da yuvarlandı" diye konuştu. (Amasya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye 'sefalet endeksi' sıralamasında dünya altıncısı

SONRAKİ HABER

Fethiye Körfezi günbegün yok oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...